Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο τυφώνας Maria συνεχίζει την καταστροφική του πορεία προς τα βόρεια – Τους 17 έφτασαν οι νεκροί

Ο τυφώνας Maria συνεχίζει την καταστροφική του πορεία προς τα βόρεια – Τους 17 έφτασαν οι νεκροί
Η κυβέρνηση δεν είχε ακόμη εκτίμηση για το πόσα σπίτια και επιχειρήσεις καταστράφηκαν από την καταιγίδα
Ο δεύτερος μεγάλος τυφώνας Maria που έπληξε την Καραϊβική αυτό το μήνα, έχει τραγικό απολογισμό μέρχι στιγμής 17 νεκρούς, ενώ έχει καταστρέψει πολλά μικρά νησιά, συμπεριλαμβανομένου του St Croix στους Παρθένους Νήσους των ΗΠΑ και τη νήσο Δομίνικα.
Ο τυφώνας πλημμύρισε τμήματα της Δομινικανής Δημοκρατίας την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, ενώ συνέχισε την έντονη βροχή στο Πουέρτο Ρίκο, αφού κατέστρεψε τα κτίρια και έκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα σε όλο το νησί.
Ο τυφώνας Maria με ανέμους ταχύτητας 185 χλμ την ώρα, απομακρύνθηκε από τη Δομινικανή Δημοκρατία και κατευθύνεται στα νησιά Τέρκς και Κάικος και τις νοτιοανατολικές Μπαχάμες.
Ο τυφώνας χαρακτηρίστηκε καταιγίδα κατηγορίας 4, με ανέμους ταχύτητας μέχρι 250 χλμ την ώρα, όταν έφτασε στο Πουέρτο Ρίκο την Τετάρτη, η ισχυρότερη καταιγίδα που έχει χτυπήσει το νησί σε σχεδόν 90 χρόνια.
Οι αξιωματούχοι στο Πουέρτο Ρίκο, με κατοίκους 3,4 εκατομμύρια άτομα, εξακολουθούν να αξιολογούν την έκταση της ζημίας.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η καταιγίδα «κατέστρεψε εντελώς» το νησί.
Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο Ricardo Rossello, δήλωσε ότι, "δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο από μια μεγάλη καταστροφή", ανέφερε σε συνέντευξη του CNN, προσθέτοντας ότι μπορεί να χρειαστούν μήνες για να αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτρική ενέργεια του νησιού.
Ο ίδιος επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας της νύχτας που ξεκινάει το Σάββατο.
Στην καρδιά της πρωτεύουσας του νησιού Σαν Χουάν, που διαθέτει φρούριο και κτίρια από την ισπανική αποικιακή εποχή, η καταιγίδα άφησε σπασμένα κλαδιά, δέντρα και άλλα συντρίμμια.
Η κυβέρνηση δεν είχε ακόμη εκτίμηση για το πόσα σπίτια και επιχειρήσεις καταστράφηκαν από την καταιγίδα.
Ωστόσο, οι αρχές αναμένουν περισσότεροι άνθρωποι να μετακινηθούν σε καταφύγια, καθώς συνειδητοποίησαν πόσο άσχημα έχουν χτυπηθεί τα σπίτια τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης