Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντολή για νέες κυρώσεις ενάντια σε επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με τη Β. Κορέα υπέγραψε ο Trump

Εντολή για νέες κυρώσεις ενάντια σε επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με τη Β. Κορέα υπέγραψε ο Trump
Η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και πυραύλων στη Βόρεια Κορέα αποτελεί σοβαρή απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στον κόσμο, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος
Ένα εκτελεστικό διάταγμα που επεκτείνει την εξουσία του να στοχεύει άτομα και ιδρύματα που συνεργάζονται με τη Βόρεια Κορέα, υπέγραψε σήμερα (21/9/2017) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, στοχεύοντας να διακόψει τη χρηματοδότηση του καθεστώτος και να αποτρέψει τις πυρηνικές και πυραυλικές φιλοδοξίες του.
«Η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και πυραύλων στη Βόρεια Κορέα αποτελεί σοβαρή απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στον κόσμο μας και είναι απαράδεκτο να υποστηρίξουμε οικονομικά αυτό το εγκληματικό καθεστώς», δήλωσε ο Trump πριν από μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in.
«Το νέο μας εκτελεστικό διάταγμα θα διακόψει τις πηγές εσόδων που χρηματοδοτούν τις προσπάθειες της Βόρειας Κορέας για την ανάπτυξη των πιο θανατηφόρων όπλων που είναι γνωστά στο ανθρώπινο είδος.
Το διάταγμα ενισχύει την εξουσία του υπουργείου Οικονομικών να στοχεύσει οποιοδήποτε άτομο ή οντότητα που διεξάγει σημαντικές συναλλαγές αγαθών, υπηρεσιών ή τεχνολογίας με τη Βόρεια Κορέα», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.
Ο Trump αναφέρθηκε στην απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να διατάξει τις κινεζικές τράπεζες να σταματήσουν κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα με το απομονωμένο κράτος.
Παράλληλα, τόνισε ότι τα νέα μέτρα στοχεύουν επίσης να πλήξουν τις θαλάσσιες μεταφορές και τα εμπορικά δίκτυα της Πιονγιάνγκ.
Ο Trump πρόσθεσε ότι τα τιμωρητικά μέτρα του διατάγματος στοχεύουν αποκλειστικά μια χώρα, τη Βόρεια Κορέα, προσθέτοντας ότι θα συζητήσει με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας περισσότερες ενέργειες που μπορεί να ληφθούν για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Εν τω μεταξύ, σε ερώτηση αν ο διάλογος είναι ακόμη πιθανός με το καθεστώς, ο αμερικανός πρόεδρος απάντησε χαρακτηριστικά:
«Γιατί όχι;».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης