Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ισπανία μισθώνει πλοία για να φιλοξενήσουν αστυνομικές δυνάμεις που θα αναπτυχθούν στην Καταλονία

Η Ισπανία μισθώνει πλοία για να φιλοξενήσουν αστυνομικές δυνάμεις που θα αναπτυχθούν στην Καταλονία
Στόχος είναι να συγκεντρωθούν περισσότερες από 16.000 αστυνομικές δυνάμεις και άλλοι αξιωματικοί ασφαλείας, για το δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου 2017
Η Ισπανία μίσθωσε πλοία που θα αγκυροβοληθούν στο λιμάνι της Βαρκελώνης, ως προσωρινά καταλύματα για χιλιάδες αστυνομικούς ειδικά αναπτυγμένους για να διατηρήσουν την τάξη στην Καταλονία, με σκοπό να βοηθήσουν στην καταστολή του παράνομου δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας.
Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ζήτησε από τις λιμενικές αρχές της Καταλονίας, να παράσχουν θέση στο λιμάνι για ένα πλοίο με την ονομασία «Ραψωδία» μέχρι τις 3 Οκτωβρίου 2017, δύο ημέρες μετά το δημοψήφισμα.
Στόχος είναι να συγκεντρωθούν περισσότερες από 16.000 αστυνομικές δυνάμεις και άλλοι αξιωματικοί ασφαλείας, για το δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου 2017, ανέφερε η εφημερίδα El Correo στην ιστοσελίδα της.
Οι δυνάμεις αυτές υπερβαίνουν τον αριθμό των αστυνομικών της Καταλονίας.
Η Ισπανία κλιμακώνει την ένταση, καθώς συλλαμβάνει τοπικούς αξιωματούχους, επιτίθεται σε περιφερειακά κυβερνητικά γραφεία και αναλαμβάνει τον έλεγχο της διοίκησης μισθοδοσίας κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος.
Το δημοψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε από το καταλανικό κοινοβούλιο και κηρύχθηκε παράνομο από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, κλιμάκωσε μια μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ των αγωνιστών υπέρ της ανεξαρτησίας και της κεντρικής διοίκησης της Ισπανίας στη Μαδρίτη.
Εκτός από το πλοίο «Ραψωδία», με χωρητικότητα 2.448 ατόμων, το υπουργείο μίσθωσε επίσης άλλο ένα πλοίο για να αποβιβαστεί στη Βαρκελώνη, με ένα τρίτο να κατευθύνεται προς το λιμάνι της Ταραγόνα, 100 χιλιόμετρα δυτικά κατά μήκος της ακτής, ανέφερε η ιστοσελίδα El Confidencial.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης