Τελευταία Νέα
Διεθνή

Burns (Eldorado): Υπάρχει ασυνέπεια στο «μήνυμα» του Τσίπρα και στις πράξεις των υπουργών

Burns (Eldorado): Υπάρχει ασυνέπεια στο «μήνυμα» του Τσίπρα και στις πράξεις των υπουργών
Η καναδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την απόφαση της για πάγωμα των επενδύσεων στην Ελλάδα
Δύσπιστοι απέναντι στις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης παραμένουν κάποιοι επενδυτές.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Eldorado, της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος, George Burns, δήλωσε στο Reuters: «Υπάρχει μια ασυνέπεια στο μήνυμα που στέλνει ο πρωθυπουργός και στις ενέργειες των υπουργών».
Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα (21/9/2017) η καναδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την απόφαση της για πάγωμα των επενδύσεων στην Ελλάδα, καθώς έχει αρχίσει εποικοδομητικός διάλογος με την ελληνική κυβέρνηση.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Έπειτα από ένα σκληρό μπρα ντε φερ με την ελληνική κυβέρνηση για τα Μεταλλεία Χαλκιδικής, η Eldorado Gold αποφάσισε να παραμείνει στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, η καναδική εταιρεία ενημέρωσε με ανακοίνωση της το χρηματιστήριο του Καναδά ότι αναβάλλει την απόφαση της να παγώσει την επένδυση της στην Ελλάδα.
Μάλιστα, επισημαίνει ότι εισέρχεται σε «εποικοδομητικό διάλογο» με την ελληνική κυβέρνηση.
Από την πλευρά του ο George Burns, επικεφαλής της Eldorado σχολίασε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που είναι σε εξέλιξη με το υπουργείο Ενέργειας.
Επιπλέον την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο εξέδωσε μια σειρά από καιρό εκκρεμούντων αδειών ρουτίνας για το project της Ολυμπιάδας.
Ως αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων αποφασίσαμε προσωρινά να αναβάλλουμε την απόφαση να θέσουμε τις εγκαταστάσεις στην Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης».
Ο ίδιος κατέληξε: «Διατηρούμε το δικαίωμα να θέσουμε τις εγκαταστάσεις μας σε κατάσταση συντήρησης αν ο διάλογος με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος αποδειχθεί μη επιτυχής.
Ταυτόχρονα, είμαστε βέβαιοι ότι η διαδικασία διαιτησίας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την ελληνική κυβέρνηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά, προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων».
Επισημαίνεται ότι σήμερα (21/9/2017) έληγε το τελεσίγραφο της καναδικής εταιρείας για την έκδοση των απαιτούμενων αδειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης