Τελευταία Νέα
Διεθνή

WirtschaftsWoche: Η γερμανική κυβέρνηση θα στηρίξει ένα deal συγχώνευσης της Commerzbank με την BNP Paribas

tags :
WirtschaftsWoche: Η γερμανική κυβέρνηση θα στηρίξει ένα deal συγχώνευσης της Commerzbank με την BNP Paribas
Η γερμανική κυβέρνηση, η οποία κατέχει μερίδιο 15% στην Commerzbank, δεν θα συζητήσει το θέμα με τη διοίκηση της πριν από τον Νοέμβριο
Υπέρ της συγχώνευσης της Commerzbank με την BNP Paribas της Γαλλίας, τάσσεται η γερμανική κυβέρνησης, σύμφωνα με την WirtschaftsWoche.
Επικαλούμενη χρηματοοικονομικές πηγές, η WirtschaftsWoche επισημαίνει ότι οι συζητήσεις στο υπουργείο Οικονομικών ήταν σε πρώιμο στάδιο και η κυβέρνηση, η οποία κατέχει μερίδιο 15% στην Commerzbank μετά τη διάσωση της, δεν θα συζητήσει το θέμα με τη διοίκηση της Commerzbank πριν από τον Νοέμβριο.
Οι BNP Paribas και Commerzbank αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.
Δύο άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα είχαν δηλώσει στο Reuters ότι η ιταλική UniCredit είπε πρόσφατα στο Βερολίνο ότι ενδιαφέρεται να συγχωνευθεί με την Commerzbank, ένα deal που θα δημιουργούσε μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης.
Ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε όταν ρωτήθηκε για το ενδιαφέρον της UniCredit: "Οι οικονομικοί επενδυτές επικοινώνησαν με αξιωματούχους σε διάφορα θέματα".
"Η κυβέρνηση δεν θέλει να διατηρήσει το μερίδιο της (Commerzbank) για πάντα και θέλει να πάρει μια καλή απόδοση", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης