Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lambsdorff (FDP): Κανείς δεν θέλει Grexit, αλλά αν δεν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις θα είναι η καλύτερη λύση

Lambsdorff (FDP): Κανείς δεν θέλει Grexit, αλλά αν δεν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις θα είναι η καλύτερη λύση
Εάν το κούρεμα είναι αναπόφευκτο, τότε θα πρέπει να εξεταστεί το ζήτημα του Grexit, σύμφωνα με το FDP, πιθανό κυβερνητικό εταίρο της Merkel
Κανείς δεν θέλει Grexit, αλλά αν δεν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις θα είναι η καλύτερη λύση, δήλωσε στην Tagesspiegel ο Alexander Lambsdorff, ευρωβουλευτής του FDP, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πλέον υποψήφιος βουλευτής στις επικείμενες ομοσπονδιακές εκλογές.
«Κανείς δεν θέλει ένα Grexit. Το καλύτερο για όλους θα ήταν εάν η Ελλάδα ήταν οικονομικά και δημοσιονομικά υγιής.
Εάν όμως δεν υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις και η χώρα δεν ξανασταθεί στα πόδια της, τότε είναι καλύτερα εάν η Ελλάδα ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της εκτός Ευρωζώνης», τόνισε το μέλος του FDP, το οποίο είναι πιθανός κυβερνητικός εταίρος της Merkel.
Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνει το μέλος του προεδρείου των Φιλελευθέρων, σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης, όπως την Ολλανδία, την Εσθονία, τη Σλοβακία, τη Φινλανδία αλλά και τη Γερμανία, οι πολιτικές ηγεσίες «(…) δεν θα μπορούσαν να εξηγήσουν στους πολίτες τους ένα τέταρτο ή πέμπτο πακέτο στήριξης».
 «Το FDP είναι κατά ενός κουρέματος εντός της Ευρωζώνης διότι θα ήταν ένα εντελώς λάθος κίνητρο για τη δημοσιονομική πολιτική των υπολοίπων χωρών.
Εάν το κούρεμα είναι αναπόφευκτο, τότε θα πρέπει να εξεταστεί το ζήτημα του Grexit.
Εναλλακτικά υπάρχει η δυνατότητα να υπάρξει για την Ελλάδα στο πλαίσιο μιας διαδικασίας πτώχευσης για χώρες του ευρώ, μια συντεταγμένη διαδικασία», τόνισε.

www.bankiingnews.rg

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης