Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Οι ΗΠΑ δεν θα πετύχουν τους στόχους ανάπτυξης, λόγω των αργών μεταρρυθμίσεων

Lagarde: Οι ΗΠΑ δεν θα πετύχουν τους στόχους ανάπτυξης, λόγω των αργών μεταρρυθμίσεων
Το ΔΝΤ υποστηρίζει καταρχήν τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ, δήλωσε η επικεφαλής του Ταμείου
Οι ΗΠΑ θα χάσουν τους φιλόδοξους στόχους για την οικονομική ανάπτυξη, εκτός και εάν επιταχυνθούν οι αλλαγές πολιτικής που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση Trump, συμπεριλαμβανομένης της φορολογικής μεταρρύθμισης, προειδοποίησε σήμερα (20/9/2017) η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Christine Lagarde.
Η κυβέρνηση Trump έχει αναφέρει ότι θα ωθήσει την ανάπτυξη των ΗΠΑ στο 3% ετησίως - ένας μη ρεαλιστικός ρυθμός ανάπτυξης σύμφωνα με τους οικονομολόγους.
Το ΔΝΤ μείωσε φέτος τις προβλέψεις του για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ στο 2,1% το 2017 και το 2018, καθώς δεν υλοποιήθηκαν οι αναμενόμενες μεταρρυθμίσεις.
Ερωτηθείσα από το «CBS» εάν οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να πετύχουν τον στόχο ανάπτυξης, η Lagarde δήλωσε:
«Πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο, ναι.
Ειδικά αν ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων παραμείνει τόσο αργός».
Η επικεφαλής του ΔΝΤ ανάφερε ότι «υπήρχαν πολύ ισχυρές προσδοκίες στις αρχές του ημερολογιακού έτους, μετά τις εκλογές, ότι η φορολογική μεταρρύθμιση θα εφαρμοστεί σύντομα, πως θα γίνουν τεράστιες επενδύσεις στις υποδομές και ότι θα υπάρξει μια ώθηση».
Ωστόσο, όπως τόνισε, «τίποτα αυτά δεν έχει υλοποιηθεί».
Η ίδια δήλωσε ότι το Ταμείο υποστηρίζει καταρχήν τη φορολογική μεταρρύθμιση και είναι διατεθειμένη να «κάνει συστάσεις για την τόνωση της ανάπτυξης, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, (και) την αποκατάσταση των εσόδων της μεσαίας τάξης» στις ΗΠΑ.
Ερωτηθείσα για την σκληρή ρητορική του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, που απείλησε να «καταστρέψει εντελώς» τη Βόρεια Κορέα, η Lagarde δήλωσε ότι ο τόνος δεν είναι χρήσιμος.
«Νομίζω ότι αυτά τα θέματα είναι τόσο δύσκολα, περίπλοκα, που απαιτούν πολλή καλή θέληση, πολλή ηρεμία και πολλή συνεργασία, κι εκεί είναι που πιστεύω ότι η ρητορική δεν βοηθά απαραιτήτως», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης