Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Toshiba κάνει πίσω για άλλη μία φορά στην πώληση της μονάδας παραγωγής μικρο-τσιπ

tags :
Η Toshiba κάνει πίσω για άλλη μία φορά στην πώληση της μονάδας παραγωγής μικρο-τσιπ
 Toshiba επίσης χρειάζεται χρήματα μέχρι τον Μάρτιο του 2018, για να αποφύγει τη διαγραφή της από το Χρηματιστήριο του Τόκιο
Η Toshiba κάνει για άλλη μία φορά πίσω στην πώληση της πολύτιμης μονάδας παραγωγής ημιαγωγών για υπολογιστές, σε μία ομάδα εταιρειών που υποστηρίζεται από την εταιρία Western Digital.
Μόλις λίγες ημέρες πριν, η ιαπωνική εταιρεία δήλωσε ότι κλίνει προς μία προσφορά για την μονάδα της που αποτιμάται 18 δισ. δολάρια.
Η Western Digital με έδρα την Καλιφόρνια έκανε αρκετές παραχωρήσεις για να διασφαλίσει ότι η Toshiba δεν θα επιδιώξει μελλοντικό έλεγχο της μονάδας παραγωγής chip, αντιμετωπίζοντας ανησυχίες σχετικά με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Toshiba πρόκειται να συναντηθούν την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα σαφές εάν μπορούν να λάβουν απόφαση.
Αυτή είναι η τρίτη φορά που η Toshiba κάνει πίσω για να πουλήσει την επιχείρηση – η δεύτερη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής μνήμης NAND στον κόσμο.
Η εταιρεία χρειάζεται άμεσα τα χρήματα, για να κλείσει μια τεράστια τρύπα στα οικονομικά της, από την αμερικανική πυρηνική μονάδα Westinghouse Electric.
Η Toshiba επίσης χρειάζεται μετρητά μέχρι τον Μάρτιο του 2018, για να αποφύγει τη διαγραφή της από το Χρηματιστήριο του Τόκιο.
Επιπλέον, η επιχείρηση των ημιαγωγών απαιτεί τεράστια ποσά επενδύσεων και η μονάδα τσιπ της Toshiba κινδυνεύει να χάσει την ανταγωνιστική της ικανότητα, καθώς οι αντίπαλοί της αναπτύσσουν σχέδια που απαιτούν μεγάλα κεφάλαια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης