Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rabobank: Το αμερικανικό δολάριο θα συνεχίσει να ενισχύεται έναντι του γεν λόγω πολιτικών εξελίξεων

Rabobank: Το αμερικανικό δολάριο θα συνεχίσει να ενισχύεται έναντι του γεν λόγω πολιτικών εξελίξεων
Οι αναλυτές της ολλανδικής τράπεζας εκτιμούν ότι οι πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της Ιαπωνίας θα επηρεάσουν τα δύο νομίσματα
Την πεποίθησή τους ότι το αμερικανικό δολάριο θα συνεχίσει να ενισχύεται έναντι του γεν Ιαπωνίας κατά το προσεχές διάστημα εξέφρασαν οι αναλυτές της ολλανδικής τράπεζας Rabbobank, καθώς η ανάληψη ρίσκου των επενδυτών και η απομάκρυνσή τους από τα «ασφαλή καταφύγια» θα ενισχύσουν τη συναλλαγματική τάση των τελευταίων ημερών.
Ειδικότερα, μέσω σημειώματος που δημοσίευσαν, οι αναλυτές της ολλανδικής τράπεζας εκτιμούν ότι όσο οι γεωπολιτικές εντάσεις παραμένουν υπό έλεγχο υπάρχουν περιθώρια για το δολάριο να συνεχίσει να κατευθύνεται υψηλότερα έναντι του γεν, ενώ αναφέρθηκαν και στις πολιτικές των κεντρικών τραπεζών των δύο χωρών, οι οποίες παρέχουν στήριξη στη σχετική ισοτιμία.
«Στην τελική, η Bank of Japan αναμένεται να επιβεβαιώσει αργότερα εντός της εβδομάδος ότι παραμένει δεσμευμένη στο πρόγραμμά της, ενώ η Fed αναμένεται να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τη μείωση του ισολογισμού της», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές.
«Τούτου λεχθέντος, θεωρούμε ότι οι πολιτικές εξελίξεις είναι πιθανόν να ξεπεράσουν το carry trade ως επιρροή τόσο στο δολάριο όσο και στο γεν», υπογραμμίζει η Rabobank, επικαλούμενη φημολογίες ότι ο ιάπωνας πρωθυπουργός είναι έτοιμος να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές προκειμένου να εκμεταλλευτεί την άνοδο της δημοτικότητάς του.
«Το σοκ που προκάλεσαν οι πύραυλοι της Βόρειας Κορέας, οι οποίοι εκτοξεύθηκαν πάνω από την Ιαπωνία, έχουν οδηγήσει εκ νέουν στην αναζήτηση ενός ισχυρού ηγέτη», καταλήγουν οι αναλυτές της τράπεζας.
Σημειώνεται ότι περί τις 11:43 π.μ. το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,05% έναντι του ιαπωνικού, στα 111,62 γεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης