Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο κυκλώνας «Maria» αναβαθμίστηκε στη κατηγορία 5 και απειλεί την Καραϊβική – Χτύπησε το νησάκι της Δομινίκης

tags :
Ο κυκλώνας «Maria» αναβαθμίστηκε στη κατηγορία 5 και απειλεί την Καραϊβική – Χτύπησε το νησάκι της Δομινίκης
Οι επιστήμονες εκτιμούν πως η Maria μπορεί να ακολουθήσει την πορεία της Irma
Στην κατηγορία 5 αναβαθμίστηκε ο κυκλώνας Maria,ο οποίος πλήττει τις τελευταίες ώρες τη νήσο Δομινίκα με τους ειδικούς να επισημαίνουν πως υπάρχει σημαντικό ενδεχόμενο ο συγκεκριμένος κυκλώνας να ακολουθήσει το «μονοπάτι» του κυκλώνα Irma.
Mέχρι στιγμής ο κυκλώνας Maria έχει προξενήσει σημαντικές καταστροφές στη Δομινίκα η οποία βρίσκεται σε «πορτοκαλί» συναγερμό τις τελευταίες τρεις ημέρες.
Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός του μικρού αυτού νησιού – έθνους των 72.000 κατοίκων, Roosevelt Skerrit υποστήριξε ότι «μέχρι στιγμής έχουμε χάσει όλα αυτά, τα οποία μπορούν να αγοραστούν και να αντικατασταθούν με χρήματα».
Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ, η Maria έχει ανέμους έως και 215 χλμ/ώρα και περιγράφεται ως «δυνάμει καταστροφική».
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα επόμενα νησιά τα οποία θα νιώσουν την οργή του «Μαρία» θα είναι η Γουαδελούπη, το Μονσεράτ, τα Σεντ Κιτς και Νέβις, οι Αμερικανικές και οι Βρετανικές Παρθένες νήσοι καθώς και το Πουέρτο Ρίκο, στο οποίο εκτιμάται ότι θα φτάσει αύριο Τετάρτη 20/9.
Πρόκειται για τον δεύτερο τυφώνα που απειλεί την Καραϊβική σε διάστημα ενός μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης