Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wang Yi (ΥΠΕΞ Κίνας): Το θέμα με τα πυρηνικά όπλα της Β. Κορέας πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά

tags :
Wang Yi (ΥΠΕΞ Κίνας): Το θέμα με τα πυρηνικά όπλα της Β. Κορέας πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά
Συνάντηση με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Sergei Lavrov στο περιθώριο της συνέλευσης του ΟΗΕ
Την θέση ότι το θέμα με το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας πρέπει να επιλυθεί με ειρηνικό τρόπο διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με τον Ρώσο ομόλογο του Sergei Lavrov στο περιθώριο της συνάντησης στον ΟΗΕ.
Η Κίνα και η Ρωσία έχουν προτείνει τη μη διεξαγωγή μεγάλων στρατιωτικών ασκήσεων από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, με αντάλλαγμα τον τερματισμό των πυραυλικών εκτοξεύσεων και πυρηνικών δοκιμών από την Βόρεια Κορέα.
Η πρόταση αυτή  ωστόσο δεν γίνεται αποδεκτή από τις ΗΠΑ.
Ο ΥΠΕΞ της Κίνας υποστήριξε ότι το Πεκίνο θα εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αναφορικά με τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Β. Κορέα, τονίζοντας πάντως πως αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σταματήσει.
"Η επανέναρξη του ειρηνευτικού διαλόγου είναι εξίσου ένα σημαντικό βήμα για την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας" τόνισε ο ΥΠΕΞ της Κίνας.
Εν τω μεταξύ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος αναμένεται να επιτεθεί τόσο κατά της Β. Κορέας όσο και κατά της Κίνας για τη στάση της απέναντι στο κορεατικό πρόβλημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης