Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Merkel μπροστά σε ένα δύσκολο και απαιτητικό κοινό - Οι απαντήσεις για συνεργασίες και πλανητάρχες

Η Merkel μπροστά σε ένα δύσκολο και απαιτητικό κοινό - Οι απαντήσεις για συνεργασίες και πλανητάρχες
Ο άνθρωπος έχει την αξία του, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, εθνικότητας ή σεξουαλικού προσανατολισμού ήταν η απάντηση Merkel για το ρατσισμό
Απέναντι σε ένα δύσκολο κοινό, που δεν ενθουσιάζεται εύκολα και δεν χειραγωγείται αλλά ακολουθεί τη μοναδική διαίσθηση του, μίλησε η γερμανίδα καγκελάριος ενόψει των γερμανικών εκλογών.
Οι νεαροί «δημοσιογράφοι» ηλικία 6-14 ετών εμφανίστηκαν καλά ενημερωμένοι για τα διεθνή ζητήματα και εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να πάρουν μόνο σοβαρές απαντήσεις από την A. Merkel.
Έθεσαν ερωτήσεις για την κλιματική αλλαγή, τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, την ψηφιακή πολιτική, τον Donald Trump και τον Vladimir Putin, αλλά και για τα χόμπι της, το πρώτο δόντι που της έπεσε, το ποδόσφαιρο και τις …πατάτες.
Και οι απαντήσεις της καγκελαρίου δεν θα μπορούσαν παρά να είναι σαφής:
Απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί μετεκλογικά με την εθνικιστική δεξιά - με έντονες ακροδεξιές τάσεις - Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) και το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα «Η Αριστερά» (Die Linke), ενώ δήλωσε ότι το Διαδίκτυο και η ψηφιακή πολιτική θα αποτελέσουν βασικές προτεραιότητες της επόμενης θητείας της.
Οσο για τους προέδρους της Ρωσίας και των ΗΠΑ, εξήγησε ότι έχει συχνή επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων μαζί τους και τόνισε ότι όταν υπάρχουν διαφορετικές θέσεις, πρέπει κανείς να συζητεί ήρεμα και να βρίσκει συμβιβαστικές λύσεις. Το μήνυμά της πέρασε η καγκελάριος και σε ό,τι αφορά τον ρατσισμό, όταν ένα από τα παιδιά την ρώτησε για τις διαφορές στο χρώμα του δέρματος των ανθρώπων.
«Ο άνθρωπος έχει την αξία του, ανεξαρτήτως χρώματος δέρματος, θρησκείας, εθνικότητας ή σεξουαλικού προσανατολισμού», απάντησε.
Σε πιο προσωπικό επίπεδο, η κ. Merkel δήλωσε ότι μπήκε στην πολιτική επειδή πίστευε ότι έτσι μπορούσε να αλλάξει πολλά, ότι παρότι ταξιδεύει πολύ συχνά, γνωρίζει πάντα σε ποιο μέρος του κόσμου ξυπνάει, ότι αν μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος θα διάλεγε να είναι αστροναύτης, ότι θα ήθελε να επισκεφθεί τα Βραχώδη Όρη στις ΗΠΑ και να ταξιδεύσει με τον Υπερσιβηρικό, ότι το αγαπημένο της φαγητό είναι τα μακαρόνια με κιμά και ότι ασφαλώς και πηγαίνει μόνη της - «αν και δυστυχώς πρέπει να συνοδεύομαι από δύο άνδρες ασφάλειας», διευκρίνισε - στο σούπερ μάρκετ, διότι «πρέπει κι εγώ να φάω».
Όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η πιο ωραία της εμπειρία, η κυρία Merkel αναφέρθηκε στην γνωριμία με τον σύζυγό της, ενώ όταν της ζητήθηκε να δηλώσει την αγαπημένη της ομάδα ποδοσφαίρου, απάντησε διπλωματικά, «η Εθνική Γερμανίας».
Ανάλογα απάντησε και για τον αγαπημένο της ποδοσφαιριστή, αφού αναφέρθηκε σε έναν πρώην και στον νυν αρχηγό της εθνικής ομάδας, τους Φίλιπ Λαμ και Μάνουελ Νόιερ. Σε ό,τι αφορά τα ζώα, η κεντροδεξιά Γερμανίδα ηγέτης δήλωσε ότι αγαπά τους σκαντζόχοιρους, τα κουνελάκια και τους ελέφαντες, ενώ αγαπημένο της χόμπι είναι η κηπουρική και η καλλιέργεια πατάτας.
Όταν ρωτήθηκε για το αυτοκίνητό της, είπε ότι της αρέσει το τεθωρακισμένο Audi με το οποίο συνήθως μετακινείται, αλλά θα το προτιμούσε σε άλλο χρώμα, όχι μαύρο. Η τελευταία ερώτηση τέθηκε από το μικρότερο παιδί που συμμετείχε στην συνέντευξη, ένα εξάχρονο κορίτσι, που ήθελε να μάθει πότε έπεσε το πρώτο δόντι της κυρίας Merkel, καθώς η ίδια πέρασε μόλις αυτή την εμπειρία. Η Καγκελάριος απάντησε ότι ήταν περίπου στην ίδια ηλικία και ότι ήταν πολύ δυσάρεστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης