Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται προληπτική γραμμή στήριξης σύμφωνα με τον Τσακαλώτο

Reuters: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται προληπτική γραμμή στήριξης σύμφωνα με τον Τσακαλώτο
Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών μετά το Eurogroup
Η Ελλάδα δεν αναμένει ότι θα χρειαστεί μία προληπτική γραμμή στήριξης μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, όπως υποστήριξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέρει το Reuters.
«Είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι η ελληνική κυβέρνηση, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ δεν σκέφτονται μία προληπτική γραμμή στήριξης, δεν υπάρχει λόγος γι’ αυτήν», υποστήριξε ο κ. Τσακαλώτος, σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη σημερινή (15/9) συνεδρίαση του Eurogroup.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών προσέφερε διευκρινίσεις για το εν λόγω θέμα προσθέτοντας ότι «αυτό που προέκυψε από το Eurogroup του Ιουνίου είναι ότι μπορεί να λάβουμε μέρος αυτών των κεφαλαίων ώστε να δημιουργήσουμε μαξιλάρι για να αποπληρώσουμε τις οφειλές μας.
Πρόκειται για μία συζήτηση που θα ξεκινήσει μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου (σ.σ.: 2018) και όχι τώρα».
Επίσης, συνεχίζει το Reuters, ο Τσακαλώτος επανέλαβε τις δηλώσεις του μέλους της ΕΚΤ, Benoit Goeure αναφορικά με την ανάγκη να υπάρξουν AQRs για τις ελληνικές τράπεζες, κάτι που ο ίδιος όπως και η ΕΚΤ δεν θεωρούν απαραίτητο.
«Η ελληνική περίπτωση είναι απλή.
Οι ελληνικές τράπεζες είναι μέρος του ευρωσυστήματος.
Έχουμε τις ευρωπαϊκές αρχές, την ΕΚΤ και τον SSM και κανείς τους δεν ζητά AQRs», τόνισε ο Τσακαλώτος.
Προσέθεσε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα συμμετάσχουν στα stress tests που έχουν προγραμματιστεί για το 2018 και προέβλεψε ότι η οικονομική ανάκαμψη που θα καταγραφεί την επόμενη 2ετία θα βοηθήσει τις τράπεζες να μειώσουν το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης