Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Μοναδική λύση για τη μείωση της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα είναι η… μετανάστευση

FAZ: Μοναδική λύση για τη μείωση της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα είναι η… μετανάστευση
Οι Έλληνες θα πρέπει να μάθουν να συγκρίνουν τους εαυτούς τους με Ρουμάνους, Βούλγαρους και Σλοβένους, υποστηρίζει αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας
Μία μάλλον πρωτότυπη άποψη για τον τρόπο μέσω του οποίου μπορεί να μειωθεί η ανεργία των νέων στην Ελλάδα εκφράζει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Frakfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), Michael Martens.
Σύμφωνα με τον Martens, ο οποίος είναι ανταποκριτής της εφημερίδας για τη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη, η μοναδική λύση για τους νέους είναι η… μετανάστευση.
Πριν, πάντως, καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα, φροντίζει να περιγράψει την κατάσταση στην Ελλάδα από το 2015 που ανέλαβε την εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας, να μνημονεύσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και να συγκρίνει την Ελλάδα με τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.
Στο άρθρο αναφέρεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατέκτησε την εξουσία το 2015 χρησιμοποιώντας λαϊκίστικη ρητορική, αλλά στο τέλος κατάλαβε ότι η Ευρώπη και η Ευρωζώνη δεν ήταν αυτό που φαντάζονταν και υπόσχεται ένα ευρωπαϊκό μέλλον για την Ελλάδα.
Κάποιοι πάντως υποστηρίζουν, συνεχίζει ο αρθρογράφος, ότι η Ελλάδα πλήρωσε πολύ ακριβά τα μαθήματα του Αλέξη Τσίπρα.
Αναφορικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι είναι ένας ισχυρός αντίπαλος για τον Αλ. Τσίπρα, καθώς είναι πρόθυμος να εφαρμόσει όλα αυτά τα οποία υπόσχεται.
Όμως έχει ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς οι δικές του προτάσεις για έξοδο της χώρας από την κρίση δεν φαίνεται να πείθουν και τόσο τους Έλληνες. Κατά τον ανταποκριτή της FAZ «ο Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή απλά ευνοείται από την αδυναμία του Τσίπρα και όχι γιατί ο ίδιος είναι ισχυρός».
Κατά τον αρθρογράφο οι Έλληνες δεν είναι σε τόσο κακή κατάσταση όσο υποστηρίζουν καθώς «το μέσο εισόδημά τους είναι υπέρ-τριπλάσιο από αυτό των Ρουμάνων, διπλάσιο από των Πολωνών και σχεδόν τόσο υψηλό όσο των Σλοβένων και αυτές οι χώρες ποτέ δεν παραπονέθηκαν ότι βιώνουν κρίση, ούτε ζήτησαν από την Ευρώπη να καλύψει τα χάσματα του κοινωνικού-ασφαλιστικού τους συστήματος».
Το πρόβλημα των Ελλήνων, πάντα κατά την FAZ, είναι ότι θεωρούν υποτιμητικό να συγκρίνουν τους εαυτούς τους με τους πολίτες των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ ακόμη και με χώρες «με εφαρμογή εντυπωσιακών μεταρρυθμίσεων όπως η Πολωνία και η Σλοβακία».
Όσο για το μέγιστο αγκάθι για την Ελλάδα δεν είναι άλλο από την υψηλή ανεργία, με αυτήν των νέων να είναι η υψηλότερη σε όλη την Ευρώπη.
«Χώρες όπως οι Πολωνία, Βουλγαρία και Ρουμανία έχουν δείξει τη λύση εδώ και χρόνια. Στην Ε.Ε. υπάρχει ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών, οι οποίοι μπορούν να πάνε εκεί που υπάρχουν δουλειές. Η Ελλάδα είναι μία χώρα όπου παραδοσιακά υπάρχουν πολλοί μετανάστες. Η καλύτερη λύση για να μειωθεί η ανεργία των νέων είναι να μεταναστεύσουν. Το έχουν πράξει δεκάδες χιλιάδες», καταλήγει το άρθρο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης