Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cunliffe (Bank of England): Είμαστε έτοιμοι να δράσουμε ενάντια στους τραπεζικούς κινδύνους του Brexit

Cunliffe (Bank of England): Είμαστε έτοιμοι να δράσουμε ενάντια στους τραπεζικούς κινδύνους του Brexit
Η Τράπεζα της Αγγλίας εξετάζει προσεκτικά τα σχέδια των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για τη διαχείριση του Brexit, δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής της κεντρικής τράπεζας
Η Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England, BoE) εξετάζει προσεκτικά τα σχέδια των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για τη διαχείριση της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα αναλάβει δράση εάν αυτά δημιουργήσουν κινδύνους, δήλωσε σήμερα (13/9/2017) ο αναπληρωτής διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Jon Cunliffe.
«Παρακολουθούμε τα σχέδια των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα σχέδιά τους για το πώς θα αντιμετωπίσουν το Brexit.
Παρακολουθούμε επίσης τα σχέδια όλων των εταιρειών της ΕΕ που λειτουργούν στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Cunliffe σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Sky News».
«Και αν αρχίσουμε να βλέπουμε κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα να προκύπτουν από αυτά τα σχέδια… τότε θα αναλάβουμε δράση», πρόσθεσε.
Πολλές τράπεζες αρχίζουν να εφαρμόζουν σχέδια για τη μετακίνηση μέρους του προσωπικού και των επιχειρήσεών τους από τη Βρετανία προτού η χώρα εγκαταλείψει την ΕΕ, τον Μάρτιο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης