Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Η Fraport αντιμετωπίζει προβλήματα από την Ελλάδα

tags :
Handelsblatt: Η Fraport αντιμετωπίζει προβλήματα από την Ελλάδα
H Fraport Greece αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων
Στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Fraport Greece και του έλληνα υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη αναφέρεται σε δημοσίευμά της η γερμανική εφήμερίδα Handelsblatt.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η Fraport Greece αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων.
"Τα σχέδια εκσυγχρονισμού έχουν υποβληθεί εδώ και πολύ καιρό, περιμένουμε την έγκριση των σχεδίων από τις αρμόδιες αρχές", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Fraport Greece.
Την Τρίτη (12/9), ο Έλληνας υπουργός Μεταφορών Χρίστος Σπρτζής κατηγόρησε τη θυγατρική της Fraport ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της και ότι δεν πραγματοποίησε καμία από τις εργασίες επισκευής και ανακατασκευής στις οποίες είχε δεσμευτεί μετά τη μίσθωση των 14 περιφερειακών αερολιμένων.
Η Νέα Δημοκρατία, κατηγόρησε τη λαϊκιστική πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι για ιδεολογικούς λόγους σαμποτάρει τις επενδύσεις στην Ελλάδα με κάθε τρόπο.
Τον Απρίλιο του 2016, το Fraport ανέλαβε επισήμως τη λειτουργία των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Θεσσαλονίκης.
Η ανάθεση της σύμβασης παραχώρησης είναι άνω των 40 ετών και θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα ιδιωτικοποίησης στην υπερχρεωμένη Ελλάδα.
Το Ταμείο Ιδιωτικοποίησης της Ελλάδας (ΤΑΙΠΕΔ) εισέπραξε 1,234 δισ. ευρώ.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης