Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Έχουμε το ίδιο όραμα με τον Juncker για ένα «γνήσιο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο»

Moscovici: Έχουμε το ίδιο όραμα με τον Juncker για ένα «γνήσιο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο»
O επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων χαιρέτισε τις προτάσεις του Juncker για τη θέσπιση υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης
Τις προτάσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker για τη θέσπιση μιας θέσης υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης και για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου χαιρέτισε με δηλώσεις του στον Τύπο ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Pierre Moscovici.
Ο Γάλλος επίτροπος σημείωσε πως υποστήριξη του Juncker στην ιδέα ενός Ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών δίνει την απαραίτητη «ώθηση» για την πραγματοποίησή της, συμπληρώνοντας ότι, «αν σχεδιαστεί σωστά, η θέση αυτή θα μπορούσε άμεσα να επιτύχει μεγαλύτερη λογοδοσία και αποτελεσματικότητα στη λήψη αποφάσεων στη ζώνη του ευρώ».
Σε ό,τι αφορά τη μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε ένα «γνήσιο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο», ο ίδιος σημείωσε πως το «όραμα» του προέδρου Juncker είναι το «ίδιο» με το δικό του.
«Αυτό αφορά τη δημιουργία ενός σώματος το οποίο θα είναι στενά συνδεδεμένο με τις δημοκρατικές δομές της ΕΕ, αφήνοντας πίσω το διακυβερνητικό πείραμα», υπογράμμισε ο Γάλλος επίτροπος.
Εξάλλου, ο αρμόδιος και για τα φορολογικά επίτροπος Moscovici στήριξε το αίτημα του προέδρου Juncker προς τα κράτη μέλη «να παραιτηθούν από την ομοφωνία στα φορολογικά θέματα και να αποφασίσουν βάσει πιο δημοκρατικών κανόνων».
Τέλος, ο Moscovici σχολίασε πως η «αισιοδοξία» με την οποία βλέπει αυτό το φθινόπωρο η Ευρώπη είναι «βάσιμη», καθώς «η οικονομική ανάκαμψη ενισχύεται και οι Ευρωπαίοι πήραν το πεπρωμένο τους στα χέρια τους στους τομείς της άμυνας, του κλίματος, του εμπορίου και της μεταρρύθμισης της οικονομικής και νομισματικής ένωσης».
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ευρώπη έχει τον άνεμο στα πανιά της και ο Jean Claude Juncker έχει θέσει μια φιλόδοξη πορεία για μας προκειμένου να προχωρήσουμε μαζί», καταλήγει ο Γάλλος επίτροπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης