Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε νέα χαμηλά 42 ετών υποχώρησε η ανεργία τον Ιούλιο 2017 - Στο 4,3%

Βρετανία: Σε νέα χαμηλά 42 ετών υποχώρησε η ανεργία τον Ιούλιο 2017 - Στο 4,3%
Ο εβδομαδιαίος μισθμός των εργαζομένων παρέμεινε αμετάβλητος σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα
Σε νέα ιστορικά χαμηλά υποχώρησε η ανεργία στη Μεγάλη Βρετανία τον Ιούλιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (13/9) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, με τους μισθούς των εργαζομένων ωστόσο να μην παρουσιάζει κάποια άνοδο.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1975, και συγκεκριμένα στο 4,3% έναντι 4,4% τον προηγούμενο μήνα, με το αντίστοιχο ποσοστό απασχόλησης να σκαρφαλώνει στα 75,3%.
Πλέον, ο αριθμός των εργαζομένων στη χώρα για το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου ανέρχεται στα 32,14 εκατ. άτομα, 181 χιλ. άτομα περισσότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ ο αριθμός ανέργων υποχώρησε στα 1,46 εκατ. άτομα.
Ωστόσο, η βελτίωση στον τομέα της στελέχωσης δεν είχε παρόμοιο αντίκτυπο στους εβδομαδιαίους μισθούς, οι οποίοι παρέμειναν αμετάβλητοι σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο.
Μάλιστα, αυτό σημαίνει ότι οι πιέσεις στο κόστος διαβίωσης των κατοίκων εντείνονται, καθώς ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 2,9% έναντι 2,6% προηγουμένως.
Σημειώνεται ότι τα μεικτά στοιχεία για τη βρετανική αγορά εργασίας έχουν προκαλέσει την υποχώρηση της στερλίνας έναντι του αμερικανικού δολαρίου κατά -0,07% στα 1,3274 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης