Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Τι να κάνουν οι επενδυτές όταν θα αρχίσει... να χύνεται αίμα στη Wall Street

tags :
MarketWatch: Τι να κάνουν οι επενδυτές όταν θα αρχίσει... να χύνεται αίμα στη Wall Street
Ένα βασικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια ενός κραχ είναι ότι είναι απίστευτα δύσκολο να διαγνωστεί το κατώτατο σημείο
Ένας πρώιμος έφηβος διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων θα μπορούσε να πει: "Αυτή είναι η χειρότερη κάμψη που έχω δει ποτέ!"
Ναι, η χρηματιστηριακή αγορά έχει αρχίσει τελικά να εξασθενεί αργά.
Φυσικά, δεν υπάρχει σχεδόν "αίμα στους δρόμους", αλλά η πρόσφατη παρακμή, όσο ήπια και αν ήταν, χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι αυτή η αδυσώπητη αγορά ταύρων δεν θα διαρκέσει για πάντα.
Όταν αυτή η μοιραία μέρα τελικά έρθει και οι μετοχές ξεκινήσουν την οδυνηρή πτώση τους, θα είστε έτοιμοι;
Αυτό αναρωτιέται ο Shawn Langlois, αρθρογράφος του MarketWatch, εκτιμώντας ότι όσο και αν οι προειδοποιήσεις έρχονται η μία μετά την άλλη, οι επενδυτές δεν είναι έτοιμοι για τη μεγάλη διόρθωση.
"Το ζήτημα είναι ότι είναι πολύ πιο εύκολο να απομνημονεύσει κανείς μια απλή φράση που φαίνεται καλή αναδρομικά, παρά να ενεργήσει με τις ίδιες συμβουλές αυτή τη στιγμή", ανέφερε ο αναλυτής δεδομένων Nick Maggiulli.
Το επιχείρημά του είναι ότι είναι σχεδόν αδύνατο να δει κανείς αυτή τη στιγμή "αίμα στα δρόμους", εάν έρθει μια διόρθωση στη Wall Street τουλάχιστον 30%.
Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, έχουν υπάρξει έξι τέτοιες περίοδοι από τη δεκαετία του 1920.



Ο Maggiulli χρησιμοποίησε τη Μεγάλη Ύφεση ως παράδειγμα για το τι θα συνέβαινε εάν αγόραζε κανείς μετοχές μετά τη διάχυση του «αίματος».
Ένα χρόνο μετά το κραχ του 30%, η αγορά συνέχισε να μειώνεται, με πτώση κατά 64%.



Έτσι, τι προτείνει η Maggiulli;
"Ένα βασικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια ενός κραχ είναι ότι είναι απίστευτα δύσκολο να διαγνωστεί το κατώτατο σημείο", είπε.
"Έτσι, αν προσπαθήσει ο επενδυτής να το διαγνώσει, είτε θα το χάσει τελείως (δηλαδή να παραμείνει με μετρητά για πάρα πολύ καιρό), είτε θα αγοράσει πριν από τον αληθινό πυθμένα και θα χάσει χρήματα.
Είτε έτσι είτε αλλιώς, η καλύτερη ενέργεια δεν είναι καθόλου δράση, αναφέρει.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης