Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πύρινος εφιάλτης στη Γαλλία - Κάηκαν 50.000 στρέμματα βλάστησης

tags :
Πύρινος εφιάλτης στη Γαλλία - Κάηκαν 50.000 στρέμματα βλάστησης
Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο Μπορμ λε Μιμοζά
Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η μεγάλη πυρκαγιά στη νότια Γαλλία.
Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο Μπορμ λε Μιμοζά (Βαρ), την ώρα που περισσότερα από 50.000 στρέμματα βλάστησης έχουν μετατραπεί σε στάχτες και νέα μέτωπα ξέσπασαν στο Μπους ντι Ρον.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν και σήμερα, για τρίτη ημέρα, να δίνουν μάχη εναντίον των καταστροφικών πυρκαγιών.
Στο Μπορμ λε Μιμοζά, μια δημοφιλή για τους τουρίστες περιοχή στην Κυανή Ακτή, ο πληθυσμός της οποίας διπλασιάζεται έως και τριπλασιάζεται το καλοκαίρι, «η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα, εξαπλώνεται με αργούς ρυθμούς και το μέτωπο τείνει να διευρύνεται λίγο» εξαιτίας «των αρκετά ισχυρών και σφοδρών ανέμων», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διοικητής των επιχειρήσεων διάσωσης.
Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε από το Λοντ λε Μορ και κατευθύνεται προς το ακρωτήριο Μπενά έχει ήδη καταστρέψει 13.000 στρέμματα, ενώ 550 πυροσβέστες συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης.
Με τον αριθμό των επισκεπτών κάθε χρόνο να ανέρχεται μεταξύ 8 και 9 εκατομμυρίων, σύμφωνα με τη Comité Var Tourisme, η περιοχή αυτή βρίσκεται μεταξύ των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών στη Γαλλία, πίσω ακριβώς από το Παρίσι.
Συνολικά, στη νοτιοανατολική Γαλλία και την Κορσική, 4.000 άνδρες δίνουν σήμερα μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών, με τη συμβολή 19 πυροσβεστικών αεροσκαφών.
Περίπου 20 μέλη των ομάδων διάσωσης έχουν τραυματιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης