Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corbat (Citigroup): Ο Trump δεν μπορεί να «σκοτώσει» το εμπόριο - Να μην ανησυχούν οι επενδυτές

tags :
Corbat (Citigroup): Ο Trump δεν μπορεί να «σκοτώσει» το εμπόριο - Να μην ανησυχούν οι επενδυτές
«Οι αναπτυσσόμενες αγορές εξακολουθούν να αναπτύσσονται με διπλάσιους ρυθμούς σε σχέση με τις αναπτυγμένες» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Citigroup 
Το εμπόριο δεν είναι κυκλικό και σίγουρα δεν είναι νεκρό, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Citigroup, Michael Corbat, συστήνοντας στους επενδυτές να μην ανησυχούν για τις πολιτικές προστατευτισμού του Αμερικανού προέδρου Donald Trump.
Μπορεί να παρατηρείται μία επιβράδυνση στους ρυθμούς ανάπτυξης παγκοσμίως αλλά η σχέση μεταξύ των ανεπτυγμένων και των αναπτυσσόμενων αγορών παραμένει αδιατάρακτη, σημείωσε ο Corbat μιλώντας στο CNBC.
«Οι αναπτυσσόμενες αγορές εξακολουθούν να αναπτύσσονται με διπλάσιους ρυθμούς σε σχέση με τις αναπτυγμένες», πρόσθεσε.
Η Citigroup παρουσίασε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την αύξηση της κερδοφορίας της και την επιστροφή τουλάχιστον 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους μετόχους.
Στην πρώτη διάσκεψη των μεγαλύτερων επενδυτών της σε περισσότερα από εννέα χρόνια, η διοίκηση περιέγραψε το σχέδιο ως σημάδι οριστικής ανάκαμψης μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, οπότε και χρειάστηκε τρία προγράμματα διάσωσης, προκειμένου να επιβιώσει.
Νωρίτερα τον Ιούλιο 2017, η Citigroup ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.
Ωστόσο, η τράπεζα ανέφερε επιβράδυνση στα αποτελέσματα των χρηματιστηριακών συναλλαγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης