Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανοί βιομήχανοι: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία σχεδιάστηκαν για να πλήξουν τις γερμανικές επιχειρήσεις

tags :
Γερμανοί βιομήχανοι: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία σχεδιάστηκαν για να  πλήξουν τις γερμανικές επιχειρήσεις
Η προειδοποίηση, που εξέδωσε το Γερμανικό Επιμελητήριο Βιομηχανίας και Εμπορίου, αντικατοπτρίζει τις ευρύτερες ευρωπαϊκές ανησυχίες 
Η επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας θα πλήξουν τις γερμανικές εταιρείες και θα θέσουν σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια του Βερολίνου, αναφέρει το Γερμανικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
Όπως σημειώνει, οι εν λόγω κυρώσεις έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να ευνοήσουν τις αμερικανικές επιχειρήσεις.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία χθες (26/7) τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και απομένει να εγκριθούν από τη Γερουσία.
Η προειδοποίηση, που εξέδωσε το Γερμανικό Επιμελητήριο Βιομηχανίας και Εμπορίου, αντικατοπτρίζει τις ευρύτερες ευρωπαϊκές ανησυχίες από τις κινήσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας με αφορμή την υποτιθέμενη παρέμβαση της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές του 2016.
Οι κυρώσεις των ΗΠΑ θα μπορούσαν να βλάψουν τις προσπάθειες της Γερμανίας να καταστήσει πιο αξιόπιστη την παροχή ενέργειας, εμποδίζοντας τις γερμανικές επιχειρήσεις να συνεργαστούν με τη Ρωσία στα έργα αγωγών, δήλωσε ο επικεφαλής της διεθνούς επιτροπής του Επιμελητηρίου, Volker Treier.
Ενδεχομένως οι ΗΠΑ αναζητούν τρόπους να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, ιδίως εκείνα των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου, σημείωσε.
Εξάλλου εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι θα ήταν απαράδεκτο οι ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν πιθανές κυρώσεις κατά της Ρωσίας ως εργαλείο βιομηχανικής πολιτικής και ζήτησαν στενό συντονισμό των προτεινόμενων κυρώσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ουάσινγκτον.
Παρά τις εντάσεις με τη Μόσχα για τη στήριξη των αυτονομιστών στην Ουκρανία, το μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής Ευρώπης βασίζεται στο ρωσικό φυσικό αέριο και διοχετεύεται μέσω ενός πλέγματος αγωγών που απαιτεί συνεχή συντήρηση και επέκταση.
Ο Treier κάλεσε την Κομισιόν να ζητήσει αποσαφήνιση από τις ΗΠΑ σχετικά με το τελικό πεδίο εφαρμογής των κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης