Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υπογράφει το νέο παγκόσμιο κώδικα δεοντολογίας συναλλάγματος

tags :
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υπογράφει το νέο παγκόσμιο κώδικα δεοντολογίας συναλλάγματος
Η απόφαση της τράπεζας, να καταστήσει υποχρεωτική την υποβολή δήλωσης δέσμευσης για τον κώδικα, για όλα τα μέλη της ομάδας επαφών της στον κλάδο (FXCG) σημαίνει ότι είναι πιθανό οι σημαντικοί αντισυμβαλλόμενοι ναπαραμείνουν εκτός του κώδικα
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσχώρησε μαζί με άλλες κεντρικές τράπεζες την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2017, να υπογράψει το νέο παγκόσμιο κώδικα δεοντολογίας συναλλάγματος FX, σε μία προσπάθεια να ασκήσει πίεση στις τράπεζες διαπραγμάτευσης συναλλάγματος, με τις οποίες συνεργάζεται.
Η ΕΚΤ είχε μόνο "προσκληθεί", αλλά δεν απαιτούσε από όλους τους αντισυμβαλλομένους της στην αγορά συναλλάγματος να εγγραφούν, σε αντίθεση με τους υποχρεωτικούς κανόνες που εφαρμόζουν ορισμένες άλλες κεντρικές τράπεζες.
Ωστόσο η απόφαση της τράπεζας, να καταστήσει υποχρεωτική την υποβολή δήλωσης δέσμευσης για τον κώδικα, για όλα τα μέλη της ομάδας επαφών της στον κλάδο (FXCG), σε συνδυασμό με παρόμοιες κινήσεις σε άλλες δικαιοδοσίες, σημαίνει ότι είναι πιθανό οι σημαντικοί αντισυμβαλλόμενοι να παραμείνουν εκτός του κώδικα.
"Τα μέλη της FXCG θα πρέπει να επιδείξουν τη δέσμευση των θεσμικών τους οργάνων για τον παγκόσμιο κώδικα συναλλαγματικών ισοτιμιών, σύμφωνα με τον ενημερωμένο κώδικα της FXCG", ανέφερε η ΕΚΤ σε δήλωση.
Εκπρόσωποι μιας ομάδας εργασίας μεγάλων κεντρικών τραπεζών, ξεκίνησαν την εφαρμογή του κώδικα τον Μάιο του 2017, μετά από δύο χρόνια εργασίας που αποσκοπούσε στην κατάρτιση μιας συγκεκριμένης γραμμής.
Αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Αμερικής και της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας δήλωσαν ότι θα απαιτήσουν να εγγραφούν όλοι οι φορείς που ανταλλάσσουν νομίσματα μαζί τους, ενώ αξιωματούχοι άλλων κεντρικών τραπεζών, δήλωσαν ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να κάνουν επίσημες δηλώσεις.
Αυτές οι προσπάθειες αποσκοπούν, στο να αποδείξουν ότι η τήρηση του κώδικα, θα είναι πραγματικά καθολική παρά τον εθελοντικό χαρακτήρα του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης