Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανήσυχη η Κομισιόν για τις ενεργειακές επιπτώσεις των αμερικανικών κυρώσεων στη Ρωσία

tags :
Ανήσυχη η Κομισιόν για τις ενεργειακές επιπτώσεις των αμερικανικών κυρώσεων στη Ρωσία
Eίναι σημαντικό όλες οι χώρες της G7 να συντονίζουν την πολιτική των κυρώσεων, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Την ανησυχία της εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ψήφιση από το Αμερικανικό κογκρέσο νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.
Σε σημερινή (26/7) της ανακοίνωση η Κομισιόν κάνει λόγο για πιθανές συνέπειες στην ενεργειακής ανεξαρτησίας της ΕΕ ενώ αναφέρεται και σε ενδεχόμενες αρνητικές πολιτικές συνέπειες.
Σημειώνει επίσης ότι είναι σημαντικό όλες οι χώρες της G7 να συντονίζουν την πολιτική των κυρώσεων.
Στην ανακοίνωση η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι το νομοσχέδιο προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε οποιαδήποτε εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων και των ευρωπαϊκών, συμβάλλει στην ανάπτυξη, στη συντήρηση, στον εκσυγχρονισμό ή στην επισκευή αγωγών που εξάγουν ενεργειακούς πόρους από τη Ρωσία.
Θα μπορούσαν κατά συνέπεια να πληγούν «οι υποδομές που μεταφέρουν ενεργειακούς πόρους στην Ευρώπη καθώς και έργα κρίσιμης σημασίας για τους ευρωπαϊκούς στόχους, όπως είναι το σχέδιο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (GNL) μέσω της Βαλτικής».
Η Κομισιόν δηλώνει έτοιμη να αναλάβει δράση, προκειμένου να προστατεύσει τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, αν οι ανησυχίες της δεν ληφθούν υπόψη από τους Αμερικανούς βουλευτές, επαναλαμβάνοντας μια απειλή που είχε εκφράσει τον Μάιο 2017 ο πρόεδρός της, ο Jean Claude Juncker.
Το νομοσχέδιο αυτό ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα την Τρίτη (25/7) από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και προβλέπει την επιβολή κυρώσεων όχι μόνο σε βάρος της Ρωσίας αλλά και σε βάρος του Ιράν και της Βόρειας Κορέας. Απομένει η έγκρισή του από την αμερικανική γερουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης