Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στη βελτίωση των σχέσεών μας

tags :
Ρωσία: Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στη βελτίωση των σχέσεών μας
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας τόνισε ότι η Μόσχα «έχει κουραστεί να δείχνει συγκράτηση απέναντι στην Ουάσινγκτον»
Έντονη ήταν η αντίδραση της Ρωσίας απέναντι στην ψήφιση των νέων κυρώσεων που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ εις βάρος της, τονίζοντας ότι πλέον δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Sergei Ryabkov, η Μόσχα είχε προειδοποιήσει επανειλημμένα την Ουάσινγκτον για το σχετικό ζήτημα, ενώ πρόσθεσε ότι η Ρωσία «έχει κουραστεί να δείχνει συγκράτηση και θα είναι έτοιμη να αντιδράσει σε περίπτωση οποιασδήποτε εχθρικής πράξης».
Παράλληλα, τόνισε ότι οι τελευταίες κυρώσεις των ΗΠΑ δεν αφήνουν περιθώρια βελτίωσης στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών στο εγγύς μέλλον, με τις σχέσεις μάλιστα να εισέρχονται «σε ανεξερεύνητο έδαφος σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι νέες κυρώσεις δεν πρόκειται να έχουν σημαντική επίπτωση στο ρούβλι, καθώς και ότι αναμένεται να βλάψουν περισσότερο τις εξουσίες του αμερικανού προέδρου Donald Trump, παρά την οικονομία της Ρωσίας.
Υπενθυμίζουμε ότι χθες (25/7) η βουλή των αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ψύφισε συντριπτικά υπέρ της επιβολής νέων κυρώσεων, παρά τις αντιρρήσεις του Trump, οι οποίες θα αφορούν κυρίως περιορισμούς σε έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Μάλιστα, η σχετική απόφαση προκάλεσε την αντίδραση και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η Ευρώπη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη Ρωσία για τον εφοδιασμό φυσικού αερίου, ενώ η πλευρά της Γαλλίας δε δίστασε να υπαινιχθεί ότι οι κυρώσεις είναι ουσιαστικά παράνομες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης