Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εταιρικά αποτελέσματα και καταναλωτική εμπιστοσύνη οδήγησαν σε νέα ιστορικά υψηλά τους S&P 500 και Nasdaq

Εταιρικά αποτελέσματα και καταναλωτική εμπιστοσύνη οδήγησαν σε νέα ιστορικά υψηλά τους S&P 500 και Nasdaq
Ορισμένοι αποτίμησαν μη αρνητικά το οριακό «Ναι» του Κογκρέσου για την αντικατάσταση του «Obamacare»...
Με νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν τη σημερινή (25 Ιουλίου 2017) συνεδρίαση οι αμερικανικοί δείκτες S&P 500 και Nasdaq, στις 2.475,75 (+0,24%) και 6.412,1 (+0,02%) μονάδες αντίστοιχα, ενώ και ο βιομηχανικός Dow Jones Industrial Average (30) ενισχύθηκε κατά 0,47%, στις 21.613,43 μονάδες, πλησιάζοντας το ρεκόρ κλεισίματος.
Πολύ θετικά στην ψυχολογία των επενδυτών επέδρασαν τα ικανοποιητικά εταιρικά αποτελέσματα (με εξαίρεση την Alphabet) των γιγαντιαίων εισηγμένων της Wall Street, ενώ ορισμένοι αποτίμησαν μη αρνητικά και το οριακό «Ναι» του Κογκρέσου για την αντικατάσταση του «Obamacare».
Η καταναλωτική εμπιστοσύνη της αμερικανικής οικονομίας αυξήθηκε τον Ιούλιο του 2017, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις 121,1 μονάδες, έναντι 117,3 μονάδων ένα μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Conference Board.
Ο δείκτης είχε φτάσει τις 124,9 μονάδες τον περασμένο Μάρτιο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2000.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών –σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal– έκαναν λόγο για επίδοση 116 μονάδων τον Ιούλιο.
Οι καταναλωτικές δαπάνες αποτελούν μία από τις βασικές κινητήριες δυνάμεις της οικονομίας των Η.Π.Α., με την ανάκαμψή τους να συνεπάγεται και ισχυρότερη ανάπτυξη για το β’ 3μηνο 2017.



Στα της κυβέρνησης του Donald Trump, οι Ρεπουμπλικάνοι του αμερικανικού Κογκρέσου κατάφεραν πριν λίγο να «περάσουν» το νομοσχέδιο που θα βάλει μπρος την αντικατάσταση του προγράμματος υγειονομικής ασφάλειας «Obamacare», με οριακό προβάδισμα μίας ψήφου, 51 έναντι 50.
Σε πρόσφατη ψηφοφορία Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές εμπόδισαν την ανάκληση του «Obamacare».
Η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε εγκρίνει τη διάταξη τον περασμένο Μάιο.
Σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου, περίπου 32 εκατομμύρια Αμερικανοί θα χάσουν την περίθαλψή τους έως το 2026 εάν αποσυρθεί ο ασφαλιστικός νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης.

Εξίσου σημαντικά θα επιδράσει στις αμερικανικές (και παγκόσμιες) αγορές η αυριανή απόφαση της Federal Reserve, έπειτα από τη διήμερη συνεδρίαση που ξεκίνησε σήμερα.
Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve κάνουν λόγο για τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων μέχρι τα τέλη του 2018, την ίδια στιγμή που η αγορά εκτιμά ότι θα πραγματοποιηθεί μόλις μία για το αντίστοιχο διάστημα.
Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους παράγοντες που επηρεάζουν τις αμερικανικές αγορές, αρνητικά επιδρά η πρόσφατη αναζωπύρωση των σεναρίων για σχέσεις -προεκλογικά- συγγενικών προσώπων του Donald Trump με τη Μόσχα.

Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι του Dow Jones:



Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι του S&P 500:



Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι του Nasdaq:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης