Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Παρά τις δημόσιες επιθέσεις του Trump, ο υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει πως δεν παραιτείται

tags :
ΗΠΑ: Παρά τις δημόσιες επιθέσεις του Trump, ο υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει πως δεν παραιτείται
Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αισθάνεται βαθύτατα προσβεβλημένος από τις δημόσιες επιθέσεις του Trump
Παρά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις του Donald Trump εναντίον του ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Jeff Sessions δηλώνει, πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί.
Στενοί συνεργάτες του Sessions, τόνισαν ότι, ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αισθάνεται βαθύτατα προσβεβλημένος από τις δημόσιες επιθέσεις του Trump σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι έντονη η αποφασιστικότητα του να παραμείνει στο υπουργικό του πόστο.
Όπως υποστήριξαν, ο πρόεδρος διεξάγει μια σκόπιμη, δημόσια εκστρατεία για να τον εξωθήσει σε παραίτηση, αντί να τον απολύσει, αλλά ο Sessions, από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του Trump από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί.
Νωρίς σήμερα (25/7) το πρωί ο Trump ανέφερε σε tweet του ότι ο Sessions «υιοθέτησε μια πολύ αδύναμη θέση» αναφορικά με την έρευνα για την ηλεκτρονική αλληλογραφία της πρώην υποψήφιας των Δημοκρατικών Hilary Clinton την περίοδο που εκείνη ήταν υπουργός Εξωτερικών.
Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Lindsey Graham χαρακτήρισε «άκρως ανάρμοστη» την κλήση του Αμερικανού προέδρου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης να διεξάγει έρευνα για την Clinton.
«Οι εισαγγελικές αποφάσεις θα πρέπει να βασίζονται σε γεγονότα που αφορούν την δικαιοσύνη, χωρίς τον υπαινιγμό πολιτικού κινήτρου. Κάθε άλλο συνιστά μια παρέκκλιση από την μακρά αμερικανική παράδοση διαχωρισμού εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας», τόνισε ο Graham σε μια σειρά από αναρτήσεις του στο Twitter.
Αργότερα σήμερα (25/7) ο Λευκός Οίκος ανέφερε, πως πολύ σύντομα θα ληφθούν οι αποφάσεις σχετικά με το μέλλον του Sessions στην αμερικανική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης