Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η General Electric οδήγησε σε πτώση 0,26% τον Dow – Νέο ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq

Η General Electric οδήγησε σε πτώση 0,26% τον Dow – Νέο ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq
Ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 έκλεισε με οριακή πτώση 0,06%, στις 2.471,1 μονάδες...
Η General Electric λειτούργησε και σήμερα (24 Ιουλίου 2017) σαν «βαρίδι» στον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones Industrial Average, οδηγώντας τον σε πτώση 0,26% και, εν τέλει, στις 21.532 μονάδες.
«Σταρ» της Wall Street και πάλι ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στο νέο ιστορικό υψηλό των 6.410,8 μονάδων (+0,36%), έχοντας «σπάσει» το ενδοσυνεδριακό ρεκόρ των 6.417,7 μονάδων, ενώ ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 έκλεισε με οριακή πτώση 0,06%, στις 2.471,1 μονάδες.
Αν και η συνεδρίαση είχε αρχίσει με πτώση λόγω της αναζωπύρωσης των σεναρίων για σχέσεις -προεκλογικά- συγγενικών προσώπων του Donald Trump με τη Μόσχα, αλλά και την ανικανότητα της αμερικανικής κυβέρνησης να «περάσει» από το Κογκρέσο τα νομοσχέδια για το πρόγραμμα υγείας και τη φορολογική μεταρρύθμιση, τα θετικά νέα για τη δραστηριότητα του αμερικανικού ιδιωτικού τομέα, ο οποίος αναπτύχθηκε τον Ιούλιο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι μηνών –σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία ερευνών Markit– βελτίωσαν λίγο το κλίμα.
Ο σύνθετος δείκτης PMI για τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες διαμορφώθηκε στις 54,2 μονάδες τον Ιούλιο 2017, από 53,9 μονάδες τον Ιούνιο, επιστρέφοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιανουάριο.
Ο μεταποιητικός PMI έφτασε σε υψηλό τεσσάρων μηνών στις 53,2 μονάδες τον Ιούλιο από 52 ένα μήνα νωρίτερα, ενώ ο PMI υπηρεσιών παρέμεινε στις 54,2 μονάδες.
Θετικά επέδρασε και η ενίσχυση στο πετρέλαιο, με τα futures του αργού να βρίσκονται στα 46,3 δολάρια ανά βαρέλι (+1,3%) περί τις 23:10 και το Brent να ακολουθεί στα 48,6 δολάρια (+1,1%).
Επίσης, οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Νέας Υόρκης βρίσκουν στήριξη, παρά και την αποδυνάμωση του δολαρίου, από τα άκρως –μέχρι στιγμής– ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων για το β’ 3μηνο 2017.
Ενδεικτικά, το 73% των εισηγμένων του χρηματιστηριακού δείκτη – βαρόμετρου S&P 500 έχει παρουσιάσει κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων για το β' 3μηνο 2017, σύμφωνα με τα σωρευτικά στοιχεία της FactSet, με τις επιδόσεις μάλιστα σε κέρδη ανά μετοχή να είναι οι υψηλότερες των τελευταίων ετών και 7,8% υψηλότερες των προβλέψεων.
Από πλευράς εσόδων, το 77% των εταιρειών του S&P έχει αφήσει πίσω του τις εκτιμήσεις, κατά –μέσο όριο– 1,3%, επίδοση που είναι υψηλότερη από τον 5ετή μέσο.
Οι εκπλήξεις ήρθαν από εταιρείες του τομέα του χρηματοπιστωτικού κλάδου.
Συνολικά, εννέα κλάδοι αναμένεται να παρουσιάζουν ετήσιο ρυθμό αύξησης των κερδών τους, το β' 3μηνο 2017, μεταξύ των οποίων η ενέργεια, η πληροφορική και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.
Τέλος, νωρίτερα σήμερα το Δ.Ν.Τ. υποβάθμισε την εκτίμηση για την ανάπτυξη των Η.Π.Α. στο 2,1%, από 2,3%, για το 2017, και 2,1% από 2,5% για το 2018, λόγω τόσο της αδύναμης ανάπτυξης κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους όσο και την υπόθεση ότι η δημοσιονομική πολιτική θα είναι λιγότερο επεκτατική από ό,τι αναμενόταν.

Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι του Dow Jones:



Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι του S&P 500:



Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι του Nasdaq:


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης