Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Wall αντέχει στις «πιέσεις» Trump – Οριακή πτώση σε Dow και S&P, ενισχύεται ο Nasdaq

Η Wall αντέχει στις «πιέσεις» Trump – Οριακή πτώση σε Dow και S&P, ενισχύεται ο Nasdaq
Το 73% των εισηγμένων του δείκτη – βαρόμετρου S&P 500 έχει παρουσιάσει κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων για το β' 3μηνο 2017
Η πρόσφατη αναζωπύρωση των σεναρίων για σχέσεις -προεκλογικά- συγγενικών προσώπων του Donald Trump με τη Μόσχα, αλλά και η ανικανότητα της αμερικανικής κυβέρνησης να «περάσει« από το Κογκρέσο τα νομοσχέδια για το πρόγραμμα υγείας και τη φορολογική μεταρρύθμιση, έχουν προκαλέσει μία νευρικότητα στους επενδυτές της Wall Street, μετά τα απανωτά ιστορικά υψηλά των τελευταίων ημερών.
Βέβαια, οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Νέας Υόρκης βρίσκουν στήριξη, παρά και την αποδυνάμωση του δολαρίου, από τα άκρως –μέχρι στιγμής– ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων για το β’ 3μηνο 2017.
Ενδεικτικά, το 73% των εισηγμένων του χρηματιστηριακού δείκτη – βαρόμετρου S&P 500 έχει παρουσιάσει κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων για το β' 3μηνο 2017, σύμφωνα με τα σωρευτικά στοιχεία της FactSet, με τις επιδόσεις μάλιστα σε κέρδη ανά μετοχή να είναι οι υψηλότερες των τελευταίων ετών και 7,8% υψηλότερες των προβλέψεων.
Από πλευράς εσόδων, το 77% των εταιρειών του S&P έχει αφήσει πίσω του τις εκτιμήσεις, κατά –μέσο όριο– 1,3%, επίδοση που είναι υψηλότερη από τον 5ετή μέσο.
Οι εκπλήξεις ήρθαν από εταιρείες του τομέα του χρηματοπιστωτικού κλάδου.
Συνολικά, εννέα κλάδοι αναμένεται να παρουσιάζουν ετήσιο ρυθμό αύξησης των κερδών τους, το β' 3μηνο 2017, μεταξύ των οποίων η ενέργεια, η πληροφορική και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.
Δύο κλάδοι αναμένεται να ανακοινώσουν ετήσια πτώση των κερδών.
Περί τις 16:40, ο βιομηχανικός Dow Jones Industrial Average καταγράφει πτώση 0,18%, βρισκόμενος στις 21.542 μονάδες, ενώ, την ίδια στιγμή, ο τεχνολογικός S&P 500 και Nasdaq υποχωρούν κατά 0,2% (2.467,7) και 0,05% αντίστοιχα (6.391,1).
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα (24 Ιουλίου 2017), το Δ.Ν.Τ. υποβάθμισε την εκτίμηση για την ανάπτυξη των Η.Π.Α. στο 2,1%, από 2,3%, για το 2017, και 2,1% από 2,5% για το 2018, λόγω τόσο της αδύναμης ανάπτυξης κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους όσο και την υπόθεση ότι η δημοσιονομική πολιτική θα είναι λιγότερο επεκτατική από ό,τι αναμενόταν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης