Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος στη Wall Street, στον απόηχο των δηλώσεων Draghi - Το «βλέμμα» σε εταιρικά αποτελέσματα

tags :
Οριακή άνοδος στη Wall Street, στον απόηχο των δηλώσεων Draghi - Το «βλέμμα» σε εταιρικά αποτελέσματα
Λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα, οι κύριοι δείκτες καταγράφουν έντονες διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων
Με οριακά κέρδη άνοιξε σήμερα (20/7/2017) η Wall Street, με τους δείκτες να προσπαθούν να παραμείνουν κοντά στα ιστορικά τους υψηλά επίπεδα, καθώς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν αλλαγές στη νομισματική πολιτική.
Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα, οι κύριοι δείκτες κατέγραφαν έντονες διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων, εν μέσω μιας ιδιαίτερα νευρικής συνεδρίασης.
Έτσι, περί τις 16:45, ο Dow Jones industrial average υποχωρούσε κατά 0,05%, στις 21.628,95 μονάδες, ο S&P 500 ενισχυόταν κατά 0,02%, στις 2.474,35 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,01% χαμηλότερα, στις 6.384,33 μονάδες.



Ο Draghi δήλωσε σήμερα ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας θα συζητήσουν πιθανές αλλαγές στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων αυτό το φθινόπωρο (2017).
Αντιδρώντας στα σχόλια του Draghi, το ευρώ «έσβησε» τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα έναντι του δολαρίου και κινήθηκε κατά 0,4% υψηλότερα, στο 1,1558 δολ.
Οι δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη έγιναν μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ ότι διατηρεί αμετάβλητα στα ιστορικά χαμηλά τα επιτόκια, όπως αναμενόταν, καθώς και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), παρά τις προσδοκίες για κάποια ένδειξη έναρξης του tapering από τον Σεπτέμβριο του 2017.
«Το QE θα συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό (μηνιαίες αγορές 60 δισ. ευρώ) έως τουλάχιστον τον Δεκέμβριο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Draghi, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί έως ότου καταστεί διατηρήσιμη η άνοδος του πληθωρισμού.
«Είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε το μέγεθος και τη διάρκεια του QE εφόσον χρειαστεί» τόνισε, προσθέτοντας ότι «το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να μην τεθεί συγκεκριμένη ημερομηνία για τις αλλαγές στο QE».
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τα αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι αμερικανικές εταιρείες για το β’ τρίμηνο του 2017, όντας εν αναμονή για τις δημοσιεύσεις από τις eBay, Microsoft και Visa μεταξύ άλλων.
Συνολικά, οι περισσότερες εταιρείες έχουν ανακοινώσει ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα μέχρι στιγμής κατά την τρέχουσα περίοδο δημοσίευσης αποτελεσμάτων.
Συγκεκριμένα, από τις 76 εταιρείες του δείκτη S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, το 76% έχουν αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών και το 74% καλύτερα έσοδα.
Την Τετάρτη (20/7), και οι τρεις κύριοι δείκτες της Wall Street ανήλθαν σε ιστορικά υψηλά, κυρίως χάρη στις τεχνολογικές μετοχές, που έκλεισαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Μάρτιο του 2000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης