Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nordea Bank: Υποχώρησαν κατά -26% τα κέρδη για το β΄ τρίμηνο 2017 - Στα 743 εκατ. ευρώ

tags :
Nordea Bank: Υποχώρησαν κατά -26% τα κέρδη για το β΄ τρίμηνο 2017 - Στα 743 εκατ. ευρώ
Τα έσοδα της σκανδικαβικής τράπεζας ενισχύθηκαν ελαφρώς, στα 1,18 δισ. ευρώ
Σημαντική πτώση της τάξεως του -26% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Nordea Bank ΑΒ για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, μετά τη σημαντική κερδοφορία που καταγράφηκε το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, λόγω της πώλησης του ποσοστού συμμετοχή της στη Visa Europe.
Ειδικότερα, η κερδοφορία της σκανδιναβικής τράπεζας διαμορφώθηκε στα 743 εκατ. ευρώ, έναντι 996 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 817 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα της τράπεζας παρέμειναν ενισχύθηκαν ελαφρώς, στα 1,18 δισ. ευρώ, έναντι 1,17 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2016.
Παρά το γεγονός ότι η Nordea εξέταζε το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη σουηδική αγορά, η πρόσφατη πρωτοβουλία των σκανδιναβικών χωρών να εξετάσουν την ένταξή τους στην ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση έχει οδηγήσει τη διοίκηση της τράπεζας να αναθεωρήσει τις αρχικές τις απόψεις.
«Κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους βλέπουμε μία ομοιόμορφα κατανεμημένη ανάπτυξη σε όλες τις τέσσερις σκανδιναβικές εγχώριες αγορές μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Casper von Koskull, ο οποίος πρόσθεσε ότι παρά το ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον «η συνολική οικονομική κατάσταση παραμένει πολύ ισχυρή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης