Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jenkins (πρώην CEO Barclays): Πώς οι τράπεζες θα έχουν την τύχη της Kodak;

tags :
Jenkins (πρώην CEO Barclays): Πώς οι τράπεζες θα έχουν την τύχη της Kodak;
Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Βρετανίας κλείνουν υποκαταστήματα και αυξάνουν τις επενδύσεις τους στην τεχνολογία
Μια περίοδο τύπου "Kodak" θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες, δηλαδή να φτάσουν σε επίπεδα απαξιωτικά για 15 χρόνια, μπροστά στην ανάπτυξη των νέων εταιρειών "fintech", τονίζει ο πρώην CΕΟ του βρετανικού οίκου Barclays σε συνέντευξή του στο Bloomberg.
Η Eastman Kodak υπήρξε πρωτοπόρος της φωτογραφίας, και πούλησε τις πρώτες κάμερες σε καταναλωτές τον 19ο αιώνα.
Κατέθεσε πτώχευση το 2012, αναπτύχθηκε όμως ένα χρόνο αργότερα όταν επικεντρώθηκε στην εμπορική εκτύπωση, συρρικνώνοντας τις δραστηριότητές της.
"Η στιγμή τύπου "Kodak" είναι η στιγμή που οι πελάτες συνειδητοποιούν ότι υπάρχει ένας εντελώς καλύτερος και διαφορετικός τρόπος να κάνουν ό, τι θέλουν να κάνουν και ο κατεστημένος φορέας έχει καταστεί παρωχημένος", δήλωσε ο Jenkins.
"Οι στιγμές "Kodak" είναι αυτές που νομίζω ότι θα έρθουν σε αυτή την περίοδο πέντε έως δεκαπέντε ετών", είπε, δηλώνοντας εμπιστοσύνη στις νέες εταιρείες που συνδυάζουν την παροχή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών με τη τεχνολογία.
Οι παραδοσιακές τράπεζες βρίσκονται, κατά τον Jenkins, αντιμέυτωπες με μια περίοδο τύπου "Uber", όπου η βιομηχανία μεταμορφώνεται με την τεχνολογία όπως τα smartphones.
Πράγματι, οι μεγαλύτερες τράπεζες της Βρετανίας κλείνουν υποκαταστήματα και αυξάνουν τις επενδύσεις τους στην τεχνολογία, καθώς οι πελάτες πραγματοποιούν ολοένα και περισσότερο τραπεζικές συναλλαγές στο διαδίκτυο ή στα τηλέφωνά τους.
Οι τράπεζες μπορί να δεινοπαθήσουν για να μεταμορφωθούν παρά τις δαπάνες τους, καθώς δεν έχουν τη σωστή "κουλτούρα ή νοοτροπία", δήλωσε ο Jenkins.
Ο Jenkins είναι πλέον ο ιδρυτής της 10x Future Technologies, η οποία στοχεύει στην πώληση υπολογιστικών συστημάτων που βασίζονται σε υπηρεσίες cloud για τις τράπεζες.

www.bankingnews.gr1

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης