Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό τον έλεγχο των ρυθμιστικών αρχών της Έσσης η διοίκηση της Deutsche Boerse

tags :
Υπό τον έλεγχο των ρυθμιστικών αρχών της Έσσης η διοίκηση της Deutsche Boerse
Νωρίτερα φέτος, η αστυνομία και οι εισαγγελείς έψαξαν το γραφείο και το σπίτι του CEO της Deutsche Boerse, Carsten Kengeter, εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τις αγορές μετοχών που πραγματοποίησε η εταιρεία 
Οι ρυθμιστικές αρχές του κρατιδίου της Έσσης στη Γερμανία θα αναλάβουν να αξιολογήσουν την καταλληλότητα ή μη του Διοικητικού Συμβουλίου του γερμανικού χρηματιστηρίου, σε συνέχεια κατηγοριών εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.
"Ο έλεγχος θα καλύπτει όλα τα πρόσωπα που ευθύνονται για πιθανές νομικές παρατυπίες", τόνισε η αρμόδια αρχή, χωρίς να δώσει τα ονόματα των εμπλεκομένων της Deutsche Boerse.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχή έχει τη δυνατότητα να καθαιρέσει οποιοδήποτε μέλος του ΔΣ.
Νωρίτερα φέτος, η αστυνομία και οι εισαγγελείς έψαξαν το γραφείο και το σπίτι του CEO της Deutsche Boerse, Carsten Kengeter, εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τις αγορές μετοχών που πραγματοποίησε η εταιρεία του γερμανικού χρηματιστηρίου λίγους μήνες πριν από την ανακοίνωση των συνομιλιών περί συγχώνευσης με το χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE).
Ο Kengeter αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι οι αγορές αποτελούν μέρος ενός επίσημου σχεδίου αποζημιώσεων της Deutsche Boerse.
Την Τρίτη, ο εισαγγελέας της Φραγκφούρτης δήλωσε ότι θα σταματούσε την έρευνα για τον Kengeter και ζήτησε από την Deutsche Boerse να καταβάλει πρόστιμα ύψους 10,5 εκατομμυρίων ευρώ (12,1 εκατομμύρια δολάρια) για τη μη έγκαιρη ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις συνομιλίες για συγχώνευση με το LSE.
Η Deutsche Boerse ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι ισχυρισμοί ήταν "αβάσιμοι από κάθε άποψη".
Ένας εκπρόσωπος της Deutsche Boerse αρνήθηκε να σχολιάσει σήμερα τους νέους ελέγχους που προαναγγέλλονται, και δημοσιεύθηκαν πρώτη φορά στο γερμανικό περιοδικό WirtschaftsWoche.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης