Τελευταία Νέα
Διεθνή

Theresa May: Η διαπραγματευτική θέση της Βρετανίας για το Brexit είναι τόσο ισχυρή όσο και πριν από τις εκλογές

Theresa May: Η διαπραγματευτική θέση της Βρετανίας για το Brexit είναι τόσο ισχυρή όσο και πριν από τις εκλογές
Επειδή δεν πρόκειται μόνο για τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και για τα συμφέροντα της Ε.Ε., δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός
Η διαπραγματευτική θέση της Βρετανίας για το Brexit είναι τόσο ισχυρή όσο και πριν από τις εκλογές του προηγούμενου μήνα, όταν το Συντηρητικό της κόμμα έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δήλωσε σήμερα (19/7/2017) η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May.
Όπως σχολιάζει το «Reuters», η May προκήρυξε τις εκλογές του Ιουνίου με στόχο να λάβει ισχυρή εντολή για τα σχέδιά της για το Brexit, αλλά το στοίχημά της απέτυχε.
«Η διαπραγματευτική θέση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι τόσο καλή όσο ήταν, ακριβώς επειδή δεν πρόκειται μόνο για τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και για τα συμφέροντα της Ε.Ε.», δήλωσε η May στο «LBC Radio», ερωτηθείσα σχετικά με το εάν η θέση της Βρετανίας έχει αποδυναμωθεί μετά τις εκλογές.
Με την εξουσία της να αποδυναμώνεται, τα μέλη της κορυφαίας ομάδας υπουργών της May έχουν αρχίσει να εκφράζουν δημόσια διαφωνίες, με τη βρετανίδα πρωθυπουργό να αναγκάζεται νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να τους υπενθυμίσει ότι πρέπει να εμφανίζουν ένα ενωμένο μέτωπο.
Ερωτηθείσα αν θα απομακρύνει οποιονδήποτε εμπλέκεται σε τέτοιες διαρροές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο μέλλον, η May δήλωσε:
«Δεν υπάρχουν αναντικατάστατοι υπουργοί, αλλά αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι ενωμένη κι εμείς προχωρούμε με τη δουλειά παράδοσης αυτού που εμείς πιστεύουμε ότι ο βρετανικός λαός θέλει να κάνουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης