Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ευρωαγορές, με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο - Το «βλέμμα» στην ΕΚΤ

Κέρδη στις ευρωαγορές, με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο - Το «βλέμμα» στην ΕΚΤ
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,77% υψηλότερα, με όλους τους κλάδους να βρίσκονται σε θετικό έδαφος
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα (19/7/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λαμβάνοντας ώθηση κυρίως από τον τεχνολογικό κλάδο, ενώ οι επενδυτές αναμένουν την αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και την ομιλία του Mario Draghi.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,77% υψηλότερα, με όλους τους κλάδους να βρίσκονται σε θετικό έδαφος.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε κατά 0,17% υψηλότερα, στις 12.452,05 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε κέρδη 0,55% και έκλεισε στις 7.430,91 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,83% υψηλότερα, στις 5.216,07 μονάδες.



Οι τεχνολογικές μετοχές ήταν ο κλάδος με την καλύτερη επίδοση, με κέρδη άνω του 2%, διατηρώντας το μομέντουμ που είχε παρατηρηθεί στις αρχές της χρονιάς.
Την ίδια ώρα, το επενδυτικό κλίμα βοήθησαν ορισμένα θετικά εταιρικά αποτελέσματα, με τη σουηδική εταιρεία οικιακών συσκευών Electrolux να αναφέρει μια αύξηση κερδών κατά 21% για το β’ τρίμηνο του 2017, ενώ μια συμφωνία άνω των 4 δισ. δολ. για την πώληση του τμήματος τροφίμων της, έστειλε τις μετοχές της Reckitt Benckiser Group υψηλότερα.
Εν τω μεταξύ, το «βλέμμα» είναι στραμμένο στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ, καθώς οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν ενδείξεις σχετικά με μια πιθανή έναρξη του… tapering, ήτοι του περιορισμού των μέτρων τόνωσης που είχε λάβει η κεντρική τράπεζα με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης.
Ωστόσο, ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Francois Villeroy de Galhau, δήλωσε σήμερα πως η χαλαρή νομισματική πολιτική είναι ακόμη αναγκαία για την οικονομία της Ευρωζώνης, αν και τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα έχει συμβάλει στην ώθηση του πληθωρισμού προς τον στόχο του 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης