Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μπλόκο» της Κίνας στο WhatsApp, την υπηρεσία μηνυμάτων του Facebook

«Μπλόκο» της Κίνας στο WhatsApp, την υπηρεσία μηνυμάτων του Facebook
«Οι κινεζικές αρχές θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν όλη την επικοινωνία στο ίντερνετ»
Σε μερικό μπλοκάρισμα της εφαρμογής μηνυμάτων «WhatsApp» προχώρησαν οι κινεζικές αρχές, σε μία ακόμη κίνηση λογοκρισίας από την κομουνιστική κυβέρνησης της ασιατικής χώρας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Bloomberg, χρήστες της υπηρεσίας έκαναν λόγο για διακοπές στη λειτουργία της εφαρμογής από την περασμένη Δευτέρα μέχρι την Τρίτη.
Το WhatsApp δεν είναι υπεύθυνο για το μπλοκάρισμα, δήλωσε στο πρακτορείο πηγή που γνωρίζει καλά την υπόθεση, ενώ η εταιρία αρνήθηκε να σχολιάσει.
«Οι κινεζικές αρχές θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν όλη την επικοινωνία στο ίντερνετ.
Μπλοκάροντας το WhatsApp, περιορίζουν τις επιλογές που έχουν οι Κινέζοι για να στείλουν προσωπικά μηνύματα και κρυπτογραφημένη επικοινωνία, και εξαναγκάζουν όλο και περισσότερους χρήστες να υιοθετήσουν το WeChat ως εφαρμογή για τα μηνύματά τους», εξήγησε ο Charlie Smith, συνιδρυτής της GreatFire.org που παρακολουθεί τέτοιου είδους μπλοκαρίσματα.
Αν και τα μηνύματα του WhatsApp είναι κρυπτογραφημένα, το WeChat δεν είναι κρυπτογραφημένο και λογοκρίνεται σε υπερβολικό βαθμό, διευκρίνισε.
Στο WeChat, μια τρομερά δημοφιλή εφαρμογή μηνυμάτων της κινεζικής Tencent Holdings, απαιτείται από τον κόσμο να χρησιμοποιεί το πραγματικό του όνομα. «Είναι μέρος του μεγαλύτερου σχεδίου λογοκρισίας».
Επισημαίνεται ότι το Facebook εξαγόρασε το 2014 την εφαρμογή έναντι 22 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης