Τελευταία Νέα
Διεθνή

FΤ: Ο SSM ετοιμάζει έρευνα για τους μετόχους της Deutsche Bank από Κατάρ και Κίνα

FΤ: Ο SSM ετοιμάζει έρευνα για τους μετόχους της Deutsche Bank από Κατάρ και Κίνα
Πηγή που μίλησε στους Financial Times, γνωστοποίησε πως οι αποφάσεις της Ε.Κ.Τ. αναμένεται να ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες
Ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (Single Supervision Mechanism, SSM) της Ε.Κ.Τ. ετοιμάζει έρευνα για τους μετόχους της Deutsche Bank από Κατάρ και Κίνα, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους και οι Financial Times.
Η είδηση είχε αποκαλυφθεί πρώτα από τη γερμανική Sueddeutsche Zeitung, ενώ αργότερα και οι Handelsblatt και Reuters, προχώρησαν σε παρόμοιο ρεπορτάζ.
Ο Μηχανισμός θα εξετάσει λεπτομερώς και θα συντάξει έκθεση για τη χρηματοδότηση της βασιλικής οικογενείας του Κατάρ (κατέχει το 8%) και της κινεζικής εταιρείας HNA (κατέχει το 9,9%), λόγω της καταδίκης του Κατάρ για στήριξη της τρομοκρατίας αλλά και της πρόσφατης δράσης από πλευράς Βερολίνου για «στοπ» στις συνεχόμενες εξαγορών γερμανικών εταιρειών από Κινέζους.
Αν και το κατώτατο όριο 10% στη συμμετοχή επί του μετοχικού κεφαλαίου είναι αυτό που ενεργοποιεί αυτόματα τη δράση της Ε.Κ.Τ., η Τράπεζα έχει επιπλέον τη διακριτική ευχέρεια να διερευνά κάθε κατάσταση στην οποία ένας μέτοχος μπορεί να ασκεί επιρροή στην εκάστοτε τράπεζα.
Η Ε.Κ.Τ. και η Deutsche Bank αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα.
Πηγή που μίλησε στους Financial Times, γνωστοποίησε πως οι αποφάσεις της Ε.Κ.Τ. αναμένεται να ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης