Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Το Εκουαδόρ ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, «σπάζοντας» τη συμφωνία

ΟΠΕΚ: Το Εκουαδόρ ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, «σπάζοντας» τη συμφωνία
Ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας δήλωσε ότι υπάρχει ανάγκη για χρήματα λόγω δημοσιονομικών ελλειμμάτων
Έτοιμο να πλήξει την ενότητα ανάμεσα στις χώρες του ΟΠΕΚ εμφανίζεται το Εκουαδόρ, καθώς όπως ανακοίνωσε σήμερα (18/7) η κυβέρνηση, σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή της κατά τον τρέχον μήνα, ισχυριζόμενη ότι χρειάζεται χρήματα.
Συγκεκριμένα, το Εκουαδόρ αποτελεί την πρώτη χώρα που ανακοινώνει δημοσίως την πρόθεσή της να αθετήσει τη συμφωνία και να αυξήσει την παραγωγή της, παρά το γεγονός ότι κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει αρκετές περιπτώσεις όπου οι χώρες του ΟΠΕΚ «έσπασαν» τις συμφωνίες τους στο παρασκήνιο.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Carlos Perez, το Εκουαδόρ δε θα μπορέσει να εκπληρώσει τη δέσμευσή του να περιορίσει την ημερήσια παραγωγή κατά 26.000 βαρέλια, στα 522.000 βαρέλια συνολικά, όπως είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Νοέμβριο.
«Υπάρχει ανάγκη για κεφάλαια για το δημοσιονομικό ταμείο, επομένως έχουμε λάβει την απόφαση για σταδιακή αύξηση της παραγωγής», δήλωσε ο Perez, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι η εν λόγω απόφαση «δεν έχει σημαντικό αντίκτυπο στην παραγωγή του ΟΠΕΚ».
Σημειώνεται ότι η εν λόγω εξέλιξη έρχεται εν μέσω προσπάθειας του Οργανισμού να περιορίσει την παραγωγή της Λιβύης και της Νιγηρίας, οι οποίες έχουν εξαιρεθεί από τη συμφωνία, με αποτέλεσμα να έχουν αυξήσει κατακόρυφα τις εξαγωγές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης