Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Διατηρούμε το δικαίωμά μας να προχωρήσουμε σε αντίποινα εις βάρος των ΗΠΑ

Ρωσία: Διατηρούμε το δικαίωμά μας να προχωρήσουμε σε αντίποινα εις βάρος των ΗΠΑ
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι δε βρέθηκε λύση σε σχέση με την επιστροφή της κατασχεμένης περιουσίας από τις ΗΠΑ
Στην άσκηση του δικαιώματός της να προχωρήσει σε αντίποινα κατά των ΗΠΑ απειλεί ότι θα προχωρήσει η Ρωσία, μετά από τη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών κατά την οποία δεν υπήρξε συμφωνία για την επιστροφή ρωσικής διπλωματικής περιουσίας που έχει κατασχέσει η Ουάσινγκτον.
Συγκεκριμένα, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «εάν δεν καταργήσει την κατάσχεση και αν δεν σταματήσει να βάζει εμπόδια στο έργο των διπλωματικών μας υπηρεσιών, διατηρούμε το δικαίωμα να λάβουμε μέτρα αντιποίνων με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας».
Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, διέταξε την κατάσχεση των δύο ρωσικών συγκροτημάτων που χρησιμοποιήθηκαν για κατασκοπία και την απέλαση των 35 ρώσων διπλωματών, με αφορμή την υποψία εμπλοκής της Μόσχας στις πρόσφατες εκλογές της χώρας.
Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν χθες (17/7) προκειμένου να επιλύσουν το ζήτημα των εν λόγω κυρώσεων που είχε επιβάλει η κυβέρνηση Obama, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.
Μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε από το Μινσκ της Λευκορωσίας, ο υπουργός εξωτερικών της χώρας, Sergey Lavrov, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά των ΗΠΑ ως μία «ληστεία κάτω από το ευρύ φως της ημέρας», ωστόσο εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η τωρινή αμερικανική κυβέρνηση έχει «ορισμένους λογικούς ανθρώπους» οι οποίοι θα συνειδητοποιήσουν τις λανθασμένες αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης