Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοτζιάς για Τουρκία: Δεν μπορεί ο κλέφτης να παριστάνει τον σερίφη

tags :
Κοτζιάς για Τουρκία: Δεν μπορεί ο κλέφτης να παριστάνει τον σερίφη
Ο κ. Κοτζιάς χαρακτήρισε καλή εξέλιξη την παρουσία στην Κύπρο της Γαλλίδας υπουργού
«Υπάρχουν και πολεμικά πλοία της Γαλλίας στην περιοχή που υπενθυμίζουν στον τουρκικό παράγοντα ότι δεν μπορεί ο κλέφτης να παριστάνει τον σερίφη», τόνισε σε συνέντευξη του στο Euroactiv υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με αφορμή την επίσκεψη της γαλλίδας υπουργού Άμυνας Florence Parly στην Κύπρο.
Ο κ. Κοτζιάς χαρακτήρισε καλή εξέλιξη την παρουσία στην Κύπρο της Γαλλίδας υπουργού.
Η κα Parly, συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογο της, Χριστόφορο Φωκαΐδη, και ευχαρίστησε την Κυπριακή Δημοκρατία διότι, όπως είπε, αποτελεί σταθερό σύμμαχο της Γαλλίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Καλωσορίζοντας τη Γαλλίδα υπουργό, ο κ. Φωκαΐδης είπε ότι Κύπρος και Γαλλία αποτελούν πυλώνες σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε την ανάγκη συνέχισης και ενδυνάμωσης των σχέσεων των δύο χωρών.
Η Florence Parly αφίχθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας με στρατιωτικό αεροσκάφος και στη συνέχεια μετέβη με ελικόπτερο σε μία από τις δύο γαλλικές φρεγάτες, που βρίσκονται ανοικτά της Κύπρου.
Να σημειωθεί ότι το Παρίσι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα ενεργειακά, λόγω της εμπλοκής της εταιρείας Total στις έρευνες στο οικόπεδο "11" της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης