Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, οι διαπραγματεύσεις για το Brexit στο επίκεντρο

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, οι διαπραγματεύσεις για το Brexit στο επίκεντρο
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος, μόλις κατά 0,01% υψηλότερα
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (17/7/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής, καθώς ξεκίνησε στις Βρυξέλλες ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων για το Brexit μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ε.Ε.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, ο οποίος κατέγραψε έντονες διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων κατά τη διάρκεια της ημέρας, έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος, μόλις κατά 0,01% υψηλότερα.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,35%, στις 12.587,16 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε πτώση 0,10% και έκλεισε στις 5.230,17 μονάδες.
Στον αντίποδα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,36% και έκλεισε στις 7.404,75 μονάδες, στον απόηχο των καλύτερων των αναμενόμενων στοιχείων για την οικονομία της Κίνας, που αποτελεί βασικό αγοραστή μετάλλων.



Ειδικότερα, η κινεζική οικονομία επεκτάθηκε κατά 6,9% σε ετήσια βάση κατά το β’ τρίμηνο του 2017, καθώς οι προσπάθειες του Πεκίνου για την καταπολέμηση της χρηματοοικονομικής μόχλευσης και της κερδοσκοπίας επί των ακινήτων είχαν μικρότερο από τον αναμενόμενο αντίκτυπο στην ανάπτυξη.
Τα στοιχεία ήταν καλύτερα των προσδοκιών των οικονομολόγων, που ανέμεναν ανάπτυξη της τάξεως του 6,8%.
Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 1,7% σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο, καταδεικνύοντας τη δυναμική της οικονομίας.
Οι μετοχές βασικών πόρων, που έχουν μεγάλη έκθεση στην Κίνα, ήταν μεταξύ των κλάδων με τις καλύτερες επιδόσεις, κλείνοντας με κέρδη άνω του 1%.
Τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία βοήθησαν στην άνοδο των τιμών του χρυσού που, περί τις 19:20, ενισχυόταν κατά 0,5%, στα 1.233,58 δολ. ανά ουγγιά, αλλά και του πετρελαίου, το οποίο, ωστόσο, έχασε αργότερα τα κέρδη του.
Περί τις 19:20, η τιμή του Brent υποχωρούσε κατά 0,4%, στα 48,7 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του αργού κινείτο κατά 0,6% χαμηλότερα, στα 46,3 δολ. ανά βαρέλι.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Brexit, David Davis, και ο επικεφαλής της Ε.Ε. για τις διαπραγματεύσεις, Michel Barnier, επέστρεψαν στις Βρυξέλλες για έναν δεύτερο γύρο συνομιλιών.
Οι διαπραγματευτές αναμένεται να χωριστούν σε ομάδες, προκειμένου να συζητήσουν τέσσερις θεματικές ενότητες, πριν από μια προγραμματισμένη για αύριο (18/7) συνέντευξη Τύπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης