Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη δημιουργία πλατφόρμας για «κόκκινα» δάνεια θα προχωρήσει η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα

tags :
Στη δημιουργία πλατφόρμας για «κόκκινα» δάνεια θα προχωρήσει η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα
Ο Συνεργατισμός ακολουθεί το μοντέλο της Ελληνικής για τη διαχείριση των προβληματικών του δανείων
Στη δημιουργία πλατφόρμας για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα προχωρήσει ο Συνεργατισμός, νυν Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, σε συνεργασία με την ισπανική Altamira Asset Management.
Όπως αναφέρει το κυπριακό site «Πολίτης», η πλατφόρμα θα διαχειριστεί μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 7,2 δισ. ευρώ και ακίνητα αξίας 400 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η ισπανική Santander Bank είναι μέτοχος της Altamira Asset, ενώ η ίδια η Altamira είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου.
Ο Συνεργατισμός ακολουθεί το μοντέλο της Ελληνικής για τη διαχείριση των προβληματικών του δανείων.
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Κύπρου θα έχει το 49% των μετοχών της νέας εταιρείας και η Altamira το 51%.
Η συμφωνία έχει διάρκεια 10 χρόνια και δεν περιλαμβάνει την πώληση ή μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων της ΣΤΚ προς το νέο σχήμα.
Η τράπεζα θα καλύψει τα λειτουργικά έξοδα της πλατφόρμας και θα στελεχωθεί από υφιστάμενο προσωπικό της συνεργατικής το οποίο θα μεταφερθεί σε εθελοντική βάση.
«Η συνεργασία αυτή αποτελεί βασική εξέλιξη για την Τράπεζα και θα μας οδηγήσει στο επόμενο στάδιο της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές τραπεζικές πρακτικές», δήλωσε σχετικά στο Bloomberg o διευθύνων σύμβουλος της Σ.Κ.T., Νικόλας Χατζηγιάννης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης