Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Ουάσινγκτον εξετάζει εμπορικές κυρώσεις εναντίον του Πεκίνου

tags :
Reuters: Η Ουάσινγκτον εξετάζει εμπορικές κυρώσεις εναντίον του Πεκίνου
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πιέσει την Κίνα να ασκήσει μεγαλύτερη οικονομική και διπλωματική πίεση στη Βόρεια Κορέα για να βοηθήσει στην αποτροπή των πυρηνικών και των πυραυλικών προγραμμάτων της
Ολοένα μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί στις ΗΠΑ η κινεζική αδράνεια, όσον αφορά στη Βόρεια Κορέα και τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.
Όπως επισήμαναν στο Reuters κυβερνητικοί αξιωματούχοι, η Ουάσινγκτον εξετάζει τώρα πιθανές εμπορικές ενέργειες εναντίον του Πεκίνου.
Κατά τους ίδιους ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, επεξεργάζεται μια σειρά επιλογών, συμπεριλαμβανομένης της φορολόγησης στις εισαγωγές χάλυβα.
Ο υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross έχει ήδη τονίσει ότι επεξεργάζεται και ο ίδιος το ενδεχόμενο αυτό, στο πλαίσιο μιας μελέτης για την ασφάλεια της αμερικανικής βιομηχανίας χάλυβα.
Πάντως, το εάν και κατά πόσο ο Trump θα λάβει πραγματικά μέτρα εναντίον της Κίνας παραμένει ασαφές.
Ο χάλυβας από την Κίνα αντιπροσωπεύει μόνο ένα μικρό μερίδιο της αγοράς των ΗΠΑ.
Την ίδια ώρα, εκκρεμεί η προεκλογική υπόσχεση του Trump το 2016: να κρατήσει μια σκληρή γραμμή για το εμπόριο με την Κίνα.
Όσον αφορά στη Βόρεια Κορέα, ο Trump "αισθάνεται ότι έδωσε στην Κίνα την ευκαιρία να κάνει τη διαφορά" αλλά δεν έχει δει αρκετά αποτελέσματα, επεσήμαναν οι αξιωματούχοι της κυβέρνησής του.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πιέσει την Κίνα να ασκήσει μεγαλύτερη οικονομική και διπλωματική πίεση στη Βόρεια Κορέα για να βοηθήσει στην αποτροπή των πυρηνικών και των πυραυλικών προγραμμάτων της.
Το Πεκίνο έχει πει επανειλημμένα ότι η επιρροή του στη Βόρεια Κορέα είναι περιορισμένη και ότι κάνει ό,τι μπορεί.
"Έκαναν λίγα, όχι πολλά", σχολιάζουν, όμως, οι Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
Υπενθυμίζεται ότι ο Trump προέβη σε μια χειρονομία καλής θέλησης προς την Κίνα, όταν τον Απρίλιο φιλοξένησε τον κινέζικο Πρόεδρο Xi Jinping στο καταφύγιο Mar-a-Lago στο Palm Beach της Φλόριντα.
"Νομίζω ότι η Κίνα θα επιταχύνει", δήλωσε τότε ο Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης