Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brookings: Οι προεκλογικές υποσχέσεις Trump για το μεταναστευτικό συγκρούονται με την πραγματικότητα της πολιτικής

tags :
Brookings: Οι προεκλογικές υποσχέσεις Trump για το μεταναστευτικό συγκρούονται με την πραγματικότητα της πολιτικής
Τώρα ο πρόεδρος Trump πρέπει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του για να προστατεύσει τη χώρα από τους παράνομους μετανάστες
Οι προεκλογικές υποσχέσεις του Donald Trump όσον αφορά τους παράνομους μετανάστες στις ΗΠΑ, μετά από λίγους μήνες στην προεδρία της χώρας, έχουν αρχίσει να συγκρούονται με την πραγματικότητα της πολιτικής και την εφαρμογή τους, όπως αναλύει σε δημοσίευμα της, η δεξαμενή σκέψης Brookings.
Ο Donald Trump έφτασε στην προεδρία στηριζόμενος πολύ στα θέματα μετανάστευσης.
Κατά τη διάρκεια των δημοκρατικών εκλογών και στη συνέχεια και πάλι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, οι πιο πιστοί οπαδοί του Trump ξέσπασαν από ευθυμία όταν ανέφερε ότι θα γίνει σκληρός με την παράνομη μετανάστευση.
Ο κατάλογος των τρόπων με τους οποίους θα "σκληραγωγούσε" ήταν μακρύς: κατασκευή ενός τείχους μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού, λήξη του προγράμματος "catch and release", θέσπιση μηδενικής ανοχής για εγκληματίες αλλοδαπούς, πρόσληψη περισσότερων συνοριακών φυλάκων, απομάκρυνση από τη χώρα όσων λήγει η βίζα τους, θέσπιση "ακραίων εξετάσεων" για τους πρόσφυγες και διασφάλιση ότι οι παράνομοι μετανάστες δεν αποκομίζουν οφέλη από την κυβέρνηση.
Τώρα, ο πρόεδρος Trump πρέπει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του για να προστατεύσει τη χώρα από τους παράνομους μετανάστες.
Για να επιτύχει αυτό το στόχο, θα πρέπει σε μεγάλο βαθμό να εργαστεί μέσω του Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS).
Το DHS είναι το τρίτο μεγαλύτερο υπουργικό συμβούλιο και αποτελείται από 240.000 υπαλλήλους, ο μεγαλύτερος από τους οποίους βρίσκεται σε δύο τεράστιους οργανισμούς: Μεταναστευτική και Τελωνειακή Επιβολή Μέτρων(ICE) και Τελωνειακή και Συνοριακή Προστασία (CBP).
Οι οργανισμοί αυτοί είναι σημαντικοί σε μέγεθος και πεδίο εφαρμογής.
Ο ICE απασχολεί πάνω από 20.000 άτομα και διατηρεί προϋπολογισμό ύψους 6.2 δισ. δολαρίων.
Η CBP διαθέτει προσωπικό μόλις πάνω από 60.000 με προϋπολογισμό 13,5 δισ. δολαρίων.
Η τύχη της εκστρατείας του προέδρου Trump έδειξε ότι η βάση του θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτούς τους οργανισμούς.
Προκειμένου να οικοδομηθεί ένας συνοριακός τοίχος, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να απαλλοτριώσει ιδιωτική γη - μια βαθιά αντιλαϊκή πρακτική μεταξύ των συντηρητικών.
Με την έναρξη ενός μαζικού έργου δημοσίων έργων (κατασκευή ενός συνοριακού τοίχου), η ζήτηση πρόσθετου εργατικού δυναμικού μπορεί να αυξήσει ακούσια τον αριθμό των παράνομων ατόμων που εισέρχονται στη χώρα.
Ο πρόεδρος προτείνει να προστεθούν 15.000 νέοι πράκτορες στην CBP και στο ICE.
Μια τέτοια αύξηση θα απαιτούσε μια τεράστια ομάδα αιτούντων σε πρακτορεία που έχουν ήδη δυσκολία να προσελκύσουν υποψηφίους, πόσο μάλλον εξειδικευμένους αιτούντες - τα περισσότερα άτομα που υποβάλλουν αίτηση για θέσεις εργασίας στη CBP δεν ανταποκρίνονται στα ελάχιστα προσόντα.
Το κόστος πρόσληψης 15.000 νέων αντιπροσώπων θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση κατά 14,7% του προϋπολογισμού της CBP και την εκπληκτική αύξηση του προϋπολογισμού του ICE κατά 60,8%.
Η διαδικασία εισαγωγής των προσφύγων στα Ηνωμένα Έθνη είναι μια μακρά, πολύπλοκη και πολυεπίπεδη διαδικασία, που δέχεται μόνο ένα μικρό ποσοστό των προσφύγων παγκοσμίως.
Οι Ιρακινοί και Σύριοι αντιμετωπίζουν μια ακόμα πιο έντονη διαδικασία αξιολόγησης από εκείνες άλλων χωρών.
Δεν είναι σαφές τι ακριβώς θα μπορούσε να κάνει ο Πρόεδρος Trump για να καταστήσει το σύστημα ελέγχου των προσφύγων πιο ακραίο.
Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Donald Trump, έχει προσθέσει άλλον ένα πρόβλημα στα πολλά που έχει να αντιμετωπίσει στους λίγους μήνες που έχει αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης