Τελευταία Νέα
Διεθνή

ACIMA Private Wealth: Μια νέα ύφεση για την οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται προ των πυλών

tags :
ACIMA Private Wealth: Μια νέα ύφεση για την οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται προ των πυλών
"Oι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για μια πολύ ταραχώδη περίοδο στις αγορές κατά τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια"
"Η Αμερική πρόκειται να γιορτάσει τα γενέθλια της στις 30 Ιουνίου του 2017, και όχι μόνο πολιτικά γενέθλια", υποστηρίζει ο Ardavan Mobasheri, επικεφαλής επενδύσεων και αναλύσεων στην ACIMA Private Wealth και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της American International Group.
"Η ιστορία των οικονομικών κύκλων από το 1850 μέχρι σήμερα", σημειώνει, "υποδηλώνει ότι ένα κύμα ύφεσης της οικονομίας των ΗΠΑ θα συμπέσει με αυτά τα γενέθλια".
Ο Mobasheri εξηγεί ότι στις 30 Ιουνίου, θα καταγραφεί οικονομική ανάπτυξη για όγδοο συναπτό έτος στις ΗΠΑ, και η ανοδική τάση της οικονομίας θα κλείσει 96 μήνες.
"Σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών (NBER), από το 1854 η οικονομία των ΗΠΑ έχει βιώσει 34 κύκλους συνολικά, και από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο 12 κύκλους", επισημαίνει ο ίδιος.
Όπως εξηγεί, ο τυπικός ολοκληρωμένος οικονομικός κύκλος είναι κατά μέσο όρο 38,7 μήνες και από το 1945 ο μέσος όρος είναι 58,4 μήνες.
Κατά τον Mobasheri, μόνο δύο κύκλοι, από το 1961-1969 (ο οποίος διήρκεσε 106 μήνες) και από το 1991-2001 (ο οποίος διήρκεσε 120 μήνες) κατάφεραν ξεπεράσουν τον κύκλο που βιώνουμε σήμερα.
Ιστορικά, η πιθανότητα ύφεσης σε ένα οποιοδήποτε έτος είναι για τις ΗΠΑ περίπου 15% μικρότερη.
Όμως, το μέγεθος του οικονομικού κύκλου σήμερα υποδηλώνει ένα πράγμα: οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για μια πολύ ταραχώδη περίοδο στις αγορές κατά τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης