Τελευταία Νέα
Διεθνή

H UBS προειδοποιεί - Μείωση της τιμής του πετρελαίου κάτω από τα 40 δολάρια θα προκαλέσει πτωχεύσεις εταιριών

H UBS προειδοποιεί - Μείωση της τιμής του πετρελαίου κάτω από τα 40 δολάρια θα προκαλέσει πτωχεύσεις εταιριών
Η τιμή του πετρελαίου διαμορφώνεται στα 44 δολάρια το βαρέλι
Εάν οι τιμές του πετρελαίου μειωθούν κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι, τότε όπως αναφέρει σε report της η UBS αυτό θα θέσει σε κίνδυνο όχι μονό τα θεμελιώδη των εταιριών του ενεργειακού κλάδου αλλά τα θεμελιώδη των εταιριών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Όπως αναφέρει η UBS στο report της η «υγεία του ενεργειακού κλάδου παραμένει κρίσιμη» καθώς και ότι η παρατεταμένη αδυναμία των τιμών του πετρελαίου αποτελεί ευρύτερο κίνδυνο για τα εταιρικά κέρδη.
Εάν συνεχιστούν οι αδύναμες τιμές του πετρελαίου, τότε αυτό μπορεί να προκαλέσει την αθέτηση πληρωμών αρκετών ενεργειακών εταιριών και να αυξήσει τον κίνδυνο για τους δανειστές (τράπεζες ή ομολογιούχους) ενώ παράλληλα θα επιβραδύνει τα κέρδη για αμερικανικές εταιρείες που έχουν έκθεση σε εμπορεύματα.
Το αργό πετρέλαιο καταγράφει απώλειες τους τελευταίους μήνες, με την τιμή του West Texas Intermediate να καταγράφει απώλειες περίπου 17% από τα μέσα Απριλίου του 2017, όταν διαπραγματευόταν πάνω από 53 δολάρια το βαρέλι, ενώ σήμερα 27 Ιουνίου 2017 η τιμή του διαμορφώνεται στα 44 δολάρια το βαρέλι.
Στο ίδιο report της UBS αναφέρεται ότι "υπάρχει αυξημένος κίνδυνος η τιμή του πετρελαίου να μειωθεί κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι μέσα στο 2018 και εάν υποχωρήσει περαιτέρω στα 30 δολάρια το βαρέλι, τότε θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και ίσως σηματοδοτήσει την πτώση της παγκόσμιας ζήτησης".
Οι αναλυτές της UBS αναφέρουν ότι "εάν οι τιμές του πετρελαίου μειωθούν στα 40 δολάρια ή ακόμα και πιο κάτω, τοτε οι αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρουν στα αποτελέσματα των εταιριών και όχι μόνο αυτών του ενεργειακού κλάδου θα οδηγήσουν σε πτωχεύσεις εταιριών αλλά και στην αυστηροποίηση των όρων δανεισμού από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης