Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε ιστορικά υψηλά το επιχειρηματικό κλίμα τον Ιούνιο 2017 - Στις 115,1 μονάδες ο δείκτης Ifo

Γερμανία: Σε ιστορικά υψηλά το επιχειρηματικό κλίμα τον Ιούνιο 2017 - Στις 115,1 μονάδες ο δείκτης Ifo
Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σε ιστορικά υψηλά βρέθηκε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία για τον Ιούνιο του 2017, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη του ινστιτούτου Ifo, καταδεικνύοντας τη δυναμική στην οποία βρίσκεται η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης κατά την έναρξη του δευτέρου εξαμήνου.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης Ifo διαμορφώθηκε στις 115,1 μονάδες, έναντι 114,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας μάλιστα σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να υποχωρήσει στις 114,4 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης της τρέχουσας αξιολόγησης σημείωσε επίσης αύξηση στις 124,1 μονάδες, έναντι 123,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ο δείκτης να παραμείνει αμετάβλητος.
Σε ότι αφορά τον δείκτη επιχειρηματικών προσδοκιών, ο οποίος εκτιμά τις προσδοκίες των επιχειρήσεων για τους επόμενους έξι μήνες, αυτός ενισχύθηκε στις 106,8 μονάδες, έναντι 106,5 μονάδων τον Μάιο του τρέχοντος έτους.
Υπενθυμίζουμε ότι οι σχετικοί δείκτες του ινστιτούτου βασίζονται σε έρευνα περίπου 7.000 γερμανικών εταιρειών στους τομείς της μεταποίησης, των κατασκευών και του χονδρικού και λιανικού εμπορίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης