Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Οι τιμές στο πετρέλαιο θα σκαρφαλώσουν στα 60 δολ. ανά βαρέλι κατά το δ΄ τρίμηνο 2017

CNBC: Οι τιμές στο πετρέλαιο θα σκαρφαλώσουν στα 60 δολ. ανά βαρέλι κατά το δ΄ τρίμηνο 2017
Η αναλύτρια της RBC, Helima Croft, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι το πετρέλαιο θα ενισχυθεί, παρά την απογοήτευση γύρω από τη συνάντηση ΟΠΕΚ
Παρά την αρνητική αντίδραση απέναντι στην έκβαση της συνάντησης του ΟΠΕΚ, οι τιμές θα σκαρφαλώσουν στα 60 δολ. ανά βαρέλι κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους, όπως τόνισε η αναλύτρια ης RBC, Helima Croft, στο δίκτυο CNBC.
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ και των άλλων χωρών να επεκτείνουν τη συμφωνία τους κατά εννέα μήνες, χωρίς όμως να εμβαθύνουν τις περικοπές τους, απογοητεύοντας τους επενδυτές.
Παρά το γεγονός ότι η επέκταση της συμφωνίας ήταν μία αναμενόμενη έκβαση, η Croft τόνισε ότι η επίτευξη μίας βαθύτερης περικοπής στην παραγωγή θα αποτελούσε πρόκληση, με την εν λόγω εξέλιξη να συμβαδίσει με τις πολιτικές προτεραιότητες της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας.
«Πρόκειται για έναν συνδυασμό πολιτικών και οικονομικών προτεραιοτήτων που συμπίπτουν με την επιθυμία να υπάρξουν καλύτερες τεχνικές προοπτικές για το πετρέλαιο», υπογραμμίζει η Croft, η οποία παράλληλα προβλέπει ότι κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους τα 50 δολ. ανά βαρέλι θα αποτελέσουν «χαλί» για το πετρέλαιο, ενώ κατά το τέταρτο τρίμηνο ο μέσος όρος για το αργό θα διαμορφωθεί στα 61 δολ. ανά βαρέλι.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής αναλυτής της Cornerstone Analytics, Mike Rothman, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι τιμές θα κινηθούν εν τέλει σε υψηλότερα επίπεδα παρά την προσφορά από τις ΗΠΑ, τη Λιβύη και το Ιράκ.
«Το γεγονός ότι ο ΟΠΕΚ αφαιρεί από την παγκόσμια προσφορά 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τον Νοέμβριο, σημαίνει ότι αφαιρεί 45 εκατ. βαρέλια κάθε μήνα», τονίζει ο Rothman, για να συνεχίσει λέγοντας ότι «αυτό για εμένα φαίνεται αρκετό για να αντιστραφεί η ισορροπία κια να μας οδηγήσει σε ένα ακόμα χαμηλότερο επίπεδο αποθεμάτων το 2017».
Υπενθυμίζουμε ότι παρά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ που ανακοινώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, η αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ, η χαμηλή ζήτηση καυσίμων και οι επίμονα ισχυρές εξαγωγές του ΟΠΕΚ κατά το πρώτο τρίμηνο αντιστάθμισαν τις εν λόγω περικοπές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης