Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα για να ενισχύσουμε τις τιμές στο πετρέλαιο

Novak (Ρωσία): Μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα για να ενισχύσουμε τις τιμές στο πετρέλαιο
Ο ρώστος υπουργός Ενέργειας εκτιμά ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα υπάρξει μεγαλύτερη εξισορρόπηση της αγοράς
Την εκτίμησή του ότι υπάρχουν περιθώρια προκειμένου να γίνουν ακόμα περισσότερα για να ενισχυθούν οι τιμές στο πετρέλαιο εξέφρασε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, στον απόηχο της χθεσινής (25/5) συνάντησης των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ.
Συγκεκριμένα, ο Novak υπογράμμισε την ευελιξία που παρουσιάζουν οι παραγωγού πετρελαίου παγκοσμίως απέναντι στην ενεργειακή αγορά, τονίζοντας ότι μπορούν να κάνουν ακόμα περισσότερα για να συμβάλλουν στην εξισορρόπησή της.
«Γνωρίζουμε ότι έχουμε τη δυνατότηα να αντιδράσουμε απέναντι σε οποιαδήποτε κατάσταση που μπορεί να προκύψει στην αγορά», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Novak, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο περαιτέρω εμβάθυνσης των περικοπών, δήλωσε ότι «υπάρχει μία τεχνική επιτροπή η οποία εργάζεται για το εν λόγω ζήτημα κάθε μήνα»
Υπενθυμίζουμε ότι παρά το γεγονός πως η συμφωνία για τις περικοπές στο πετρέλαιο επεκτάθηκε για εννέα επιπλέον μήνες, δεν υπήρξε κάποια εμβάθυνση στις τρέχουσες περικοπές, γεγονός που προκάλεσε την έντονη απογοήτευση της αγοράς.
Παράλληλα, ο ρώσος υπουργός τόνισε ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα υπάρξει μεγαλύτερη εξισορρόπηση της αγοράς, καθώς τα αποθέματα πετρελαίου θα συνεχίσουν να μειώνονται.
«Το προσεχές διάστημα αποτελεί μία περίοδο κατά την οποία υπάρχει αύξηση στη ζήτηση, και όταν ο όγκος των αποθεμάτων μειώνεται, αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στην εξισορρόπηση της αγοράς», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Novak.
Ερωτηθείς για το αν η Ρωσία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει περισσότερες περικοπές στην παραγωγή της, ο Novak τόνισε ότι κάτι τέτοιο εξαρτάται «από τους στόχους που έχουν θέσεις οι εμπλεκόμενες χώρες και θέλουν να πετύχουν».
Σε ότι αφορά τις εκτιμήσεις της χώρας για την τιμή στο πετρέλαιο, ο ρώσος υπουργός Ενέργειας διατήρησε τις προβλέψεις στα 50 με 60 δολ. ανά βαρέλι κατά το τρέχον έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης