Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ: Τα αδύναμα σημεία των τραπεζών - Προσοχή στην αναζωπύρωση της ανησυχίας για το χρέος στην Ευρωζώνη

ΕΚΤ: Τα αδύναμα σημεία των τραπεζών - Προσοχή στην αναζωπύρωση της ανησυχίας για το χρέος στην Ευρωζώνη
H EKT προειδοποιεί για τον σημαντικό κίνδυνο μιας ραγδαίας αναπροσαρμογής των τιμών στις αγορές σταθερού εισοδήματος παγκοσμίως
To Brexit δεν αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, τονίζει η ΕΚΤ στη σχετική της έκθεση, υπογραμμίζοντας ότι οι τράπεζες της Ευρωζώνης εξακολουθούν να έχουν τρωτά σημεία, την ώρα που προειδοποιεί για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της ανησυχίας για τη βιωσιμότητα του χρέους. 
Οι αδυναμίες των τραπεζών έγκεινται στο περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων, τα υψηλά ποσοστά των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την αδύναμη κερδοφορία, σύμφωνα με την έκθεση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της ΕΚΤ.
Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα προειδοποιεί για τον σημαντικό κίνδυνο μιας ραγδαίας αναπροσαρμογής των τιμών στις αγορές σταθερού εισοδήματος παγκοσμίως.
Η ΕΚΤ εκτιμά ότι η διαρκής πολιτικής αβεβαιότητα και οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων, ενδεχομένως να προκαλέσουν νέες ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του χρέους.
Η οικονομική ανάκαμψη των τελευταίων έξι μηνών έχει στηρίξει το outlook για τη βιωσιμότητα του χρέους στην  Ευρωζώνη, τονίζει η ΕΚΤ.
Ωστόσο μια παρατεταμένη περίοδος πολιτικής και γεωπολιτικής αβεβαιότητας, μπορεί να επηρεάσει την οικονομική ανάπτυξη και να οδηγήσει σε αύξηση του risk premia.

H EKT εντοπίζει 4 κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη σε ορίζοντα 2ετίας



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης